Dejlige billeder: JENNY MILJØ blev døbt på Søby Værft

Dejlige billeder: JENNY MILJØ blev døbt på Søby Værft

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Hvide Sande Shipyard 4
Smukke billeder: Her flytter Fiskeristyrelsens nybygning kajplads
Foto Statens Naturhistoriske Museum 4
Jubilæum for Galathea 2 - Den største opdagelse i 100 år
Unger af den europæiske ål kaldes glasål
Kæmpe fangst - Europol anholder 49 personer for smugling af ål
Havbund
Mere liv under havets overflade: Nye stenrev i Lillebælt, Kattegat, og Øresund
Foto Twitter 2
Voldsom video - Her eksploderer skib og dræber 13 personer

Dejlige billeder: JENNY MILJØ blev døbt på Søby Værft

Der var fest og glade miner hele vejen rundt, da verdens første fleksible miljøpram onsdag blev navngivet af direktøren for Danske Maritime, Jenny Braat, på Søby Værft.

Der blev skrevet historie, da verdens første fleksible miljøpram onsdag blev navngivet på Søby Værft. I selskab med blandt andre folketingsmedlemmet Bjarne Laustsen (S) og navngiveren Jenny Braat, som fik æren af at døbe prammen JENNY MILJØ.

”Det er et klart politisk ønske at kunne anvende patruljeskibe til også at kunne løse havmiljøopgaver og med fleksible miljøpramme er det ikke alene muligt, det er en enkel metode, som giver god samfundsøkonomisk mening. Vi skal altid tænke nyt, det har man gjort her,” lød det i forbindelse med navngivningen fra Bjarne Laustsen, der i 25 år har været medlem af Folketinget og i dag er medlem af både Folketingets Forsvars- og Miljøudvalg.

”Miljøprammen er et glimrende eksempel på de mange klima- og miljøvenlige initiativer, som gennemsyrer den maritime industri i disse år. Man driver ikke bare forretning – man har også et ønske om at bidrage med positive fremskridt. Jeg kommer til at følge arbejdet med prammen med interesse. Nu skal den stå sin prøve, og går det som forventet, bliver dette endnu en god teknologi, som vi fra dansk side sender ud på verdensmarkedet, så også andre kan få glæde af det. Og derudover er jeg naturligvis beæret over at lægge navn til fartøjet,” lød det fra Jenny Braat.

Projektet med at udvikle, designe og bygge den fleksible miljøpram er gennemført i samarbejde mellem start-up virksomheden Flex-Feb og Søby Værft og gennemført på halvandet år med støtte fra Miljøstyrelsen og Den Danske Maritime Fond.

”Samarbejdet med Flex-Feb omkring at udvikle, designe og bygge den fleksible miljøpram har været særdeles frugtbart, og vi vil tænke tilbage på de halvandet år, der er gået, som en god og lærerig rejse. Det er nu vores håb, at man både fra offentlig og privat side ser det store potentiale, som dette nye fartøj repræsenterer i kampen for et renere og bedre havmiljø,” lyder det fra direktør ved Søby Værft, Tejs Beltov

”Den fleksible miljøpram er lille, men potentialet er meget stort. Teknologien er skalérbar og indvarsler en helt ny og enkel metode til bekæmpelse af olieforurening til søs,” siger CEO hos Flex-Feb, Jens Walther.

Borgmester Peter Hansted og MF Bjarne Lausten. Foto: FLEX-FEB
Navngiver Jenny Brat og MF Bjarne Lausten
med Flex-Feb direktion.
Foto: FLEX-FEB

The post Dejlige billeder: JENNY MILJØ blev døbt på Søby Værft first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Unger af den europæiske ål kaldes glasål
Kæmpe fangst - Europol anholder 49 personer for smugling af ål
Povl-Anker-768x489
Dagligvarer kunne ikke komme til Bornholm - Afvist af rederi
Foto Hvide Sande Shipyard 4
Smukke billeder: Her flytter Fiskeristyrelsens nybygning kajplads
Foto Twitter 2
Voldsom video - Her eksploderer skib og dræber 13 personer
Foto Facebook Thyborøn Stevedore AS 1
Skønne billeder: Thyborøn Stevedore laster 955 tons fiskefoder

Relaterede artikler