Port of Aalborg indgår samarbejdsaftale med canadisk havn

Port of Aalborg indgår samarbejdsaftale med canadisk havn

Port of Aalborg og den canadiske havn Port of Saguenay har netop sat underskrift på en samarbejdsaftale. Aftalen skal danne ramme om et fremadrettet partnerskab, hvor havnene vil dele erfaringer og viden om udviklingen af fremtidens grønne løsninger inden for den maritime og industrielle havneindustri.

Publisert Sist oppdatert
Port of Aalborg indgår samarbejdsaftale med canadisk havn

Internationale relationer er et strategisk fokusområde for Port of Aalborg, og det er særligt tydeligt i netop disse uger. Alene i juni har Port of Aalborg haft besøg af både Marokkos og Norges ambassadører i Danmark, og nu har landets største indlandshavn så indgået en samarbejdsaftale med den canadiske havn Port of Saguenay.

Aftalen markerer starten på et tæt samarbejde, der skal understøtte og videreudvikle havnenes forretningsområder inden for den grønne omstilling.

“Vores internationale netværk er vigtigt for os. Derfor er vi enormt glade for samarbejdsaftalen, som vi tror på kan udmønte sig i flere interessante projekter. Med den nye aftale får vi mulighed for at udveksle erfaringer med en ligesindet havn, hvis forretning på mange måder ligner vores egen,” siger Group Chief Visionary Officer hos Port of Aalborg, Jesper Raakjær.

Samarbejdsaftalen med Port of Saguenay kom i stand efter den canadiske havn igangsatte en indsats med at afdække, hvordan lignende aktører arbejder med den grønne omstilling – og her faldt blikket hurtigt på Danmark og Aalborg:

“Port of Aalborg er anerkendt i branchen som førende inden for ansvarlig og bæredygtig udvikling af maritime og industrielle havneaktiviteter, især takket være et tæt samarbejde med Aalborg Universitet. Så vi er glade for nu at igangsætte et samarbejde, der er det første af sin slags for os og som kommer til at være med til at styrke udviklingen af vores havneerhvervspark,” lyder det fra administrerende direktør hos Port of Saguenay, Carl Laberge.

På trods af en afstand på flere tusinde kilometer deler Port of Aalborg og Port of Saguenay flere fælles karakteristika. Begge havne er indlandshavne, der, foruden at huse spirende industrihavneområder med intermodale logistikløsninger på land- og vandsiden, også driver erhvervsparker med den grønne omstilling, aktørinddragelse og stærke industrisymbioser som fokusområder.

Efter flere måneder med dialog var Port of Aalborg ikke i tvivl om, at et samarbejde kunne komme på tale.

“Gennem god dialog har vi fået indgående kendskab til hinandens arbejdsgange og visioner. Det har styrket vores tro på, at begge parter vil kunne få et gavnligt udbytte af et samarbejde, hvor vi kan drage fordel af hinandens erfaringer og viden om diverse forretningsprocesser og best practices i forhold til at fremme udviklingen af især grønne løsninger,” siger Jesper Raakjær.

På den lange bane er det planen, at samarbejdsaftalen med hjælp fra eksterne midler kan afføde fælles udviklingsprojekter.

“Det er vigtigt for os, at aftalen ikke blot er en stykke papir, men et egentlig samarbejde som begge parter forpligter sig til. På sigt vil det eksempelvis komme til udtryk med større udviklingsprojekter, der går på tværs af vores organisationer og måske endda andre aktører. Vi ser derfor meget frem til samarbejdet,” siger Jesper Raakjær slutteligt.

Den nye samarbejdsaftale blev officielt underskrevet ved et besøg i Saguenay den 13. juni, hvor repræsentanter fra begge havne var til stede. Begge parter forventer, at en nyt besøg i Aalborg vil blive arrangeret i nær fremtid.

The post Port of Aalborg indgår samarbejdsaftale med canadisk havn first appeared on Maritime Direct.

Den nye samarbejdsaftale blev officielt underskrevet ved et besøg i Saguenay d. 13. juni, hvor repræsentanter fra begge havne var til stede.
Powered by Labrador CMS