MSC’s bestyrelse godkender enstemmigt den nye fiskeristandard

Arkivfoto: MSC
Arkivfoto: MSC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Fiskekasserne på Thyborøn Fiskeauktion
Fiskefassefarce - Fiskeauktionerne vil have politikerne på banen
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering
Torsten Schack Pedersen
Fiskeriordfører: - 'Besynderlig ændring' fra Fødevarestyrelsen

Ny version af Marine Stewardship Council’s standard for bæredygtigt fiskeri vil sikre, at MSC-certificeret fiskeri fortsat bliver anerkendt som førende inden for bæredygtighed

Efter en omfattende fire-årig revision, der har involveret mere end 1000 interessenter og et stort omfang af videnskabelige undersøgelser, har Marine Stewardship Councils (MSC) bestyrelse enstemmigt godkendt den nye version af MSC’s standard for bæredygtigt fiskeri. 539 fiskerier er i øjeblikket MSC certificeret, hvilket repræsenterer 16 procent af verdens fangster af vildtlevende fisk. Det gør MSC certificeringen til det største bæredygtige fiskeriprogram i verden.

Revisionen af MSC’s standard for bæredygtigt fiskeri er den mest omfattende organisationen har foretaget, og den har inkluderet bidrag fra fiskerierhvervet, forskning, NGO’er, industri med flere. Revisionen har behandlet nogle af de sværeste problemer, som havet står over for, herunder beskyttelse af marin biodiversitet, hvilket skaber incitament til stærkere havforvaltning.

Samtidig har revisionen givet værktøjer til at udvide tilgængeligheden af MSC’s markedsbaserede bæredygtighedsprogram til småskalafiskerier og nye markeder.

De væsentlige ændringer sikrer, at MSC-certificeret fiskeri fortsat anerkendes som verdens førende inden for bæredygtighed, hvilket hjælper med at drive fremskridt hen imod at nå FN’s bæredygtighedsmål, herunder målet om at stoppe overfiskning. MSC vil stille et komplet program med træning og vejledning til rådighed for at støtte fiskeriet og certificeringsorganer i implementeringen de nye krav, efterhånden som den nye standard udrulles og implementeringen begynder.

“Vi vil gerne takke alle, der har bidraget til denne revision – især MSC´s videnskabelige medarbejdere, der har ledet dette omfattende, komplekse arbejde med stor dedikation og ekspertise, såvel som medlemmer af vores ledelse fra alle dele af verden, som generøst har givet deres tid og viden til at forme denne nye standard. Vi anerkender værdien af ​​dette enestående arbejde. Bestyrelsen er meget bevidst om vigtigheden af ​​MSC’s Fiskeristandard og dens rolle i at drive forandring i vores hav. Selvom der til tider er modsatrettede holdninger til, hvad der bør være i standarden, og hvor barren skal sættes, er vi overbevist om, at den nye version rammer den rigtige balance mellem at sætte en høj ambition om bæredygtighed og behovet for at sikre, at kravene praktisk kan implementeres over en passende tidshorisont, med henblik på at opnå det bedst ydende fiskeri rundt om i verden,” lyder det i en udtalelse fra MSC’s bestyrelsesformand Dr. Werner Kiene.

“Jeg er dybt taknemmelig for det enorme interessentengagement og alle de input vi har modtaget gennem de fire år og for det dedikation og det hårde arbejde, som MSC’s ledelse har udført. Samlet har det gjort det muligt for MSC’s bestyrelse at godkende den nye standard. På tærsklen til FN’s havkonference i Lissabon denne sommer fokuseres verdens opmærksomhed i stigende grad på det kritiske behov for at sikre, at vores havressourcer forvaltes bæredygtigt for denne og fremtidige generationer. MSCs nye fiskeristandard vil levere reelle fordele og bidrage til at opnåelse af FN’s mål for bæredygtig udvikling gennem vores partneres fortsatte engagement og støtte. Det er gode nyheder for havet, fiskerne og forbrugerne,” siger administrerende direktør i MSC, Rupert Howes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Henning Kjeldsen
Opgiver at anke til Højesteret - Henning Kjeldsen vinder retssag
Hajkutteren Carmelan
Se billederne: 70 tons tung hajkutter til restaurering i Hvide Sande
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Farce hos Fødevarestyrelsen - Sag om fiskekasser trækker ud
HG333 Isafold
Så er den her - HG 333 Isafold er ankommet til Hirtshals
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland
Det siger lovgivningen om fiskekassernes placering

Relaterede artikler