Ny veterinær grænsekontrol på Skagen havn

Ny veterinær grænsekontrol på Skagen havn

Der opføres nu en ny veterinær grænsekontrol på en del af den nyeste havneudvidelse – etape 3. Dette gøres for at Skagen Havns kunder forsat kan benytte havnen til import af udenlandske fødevarer og nonfood, til EU’s indre marked.

Publisert Sist oppdatert
Ny veterinær grænsekontrol på Skagen havn

Hidtil har grænsekontrollen været beliggende på Coasterkaj, dog med en midlertidig satellit på kaj 9 og 10, hvor alt containeraktivitet de seneste år har fundet sted.

Med planerne om at Skagen Stevedore flytter containerterminalen til det nyetablerede landareal, vil også den nye placering af grænsekontrollen optimere arbejdsgangen for fødevarestyrelsen, i det grænsekontrollen og containerterminalen kommer til at hænge bedre sammen. Dermed gør det fødevarestyrelses proces mere smidig, når faciliteterne er permanent placeret tæt ved containerterminalen.

“Det giver rigtig god mening at grænsekontrollen placeres på det nye areal og ved Skagen Havn håber vi, at de forbedrede forhold kan være med til at styrke vores position med hensyn til import og forhåbentligt kan det også skabe grobund for nye muligheder,” siger direktør for Skagen Havn, Willy B. Hansen.

A/S Trigon er hovedentreprenør og Cowi er rådgiver på projektet, der forventes at stå færdigt og klar til brug i begyndelsen af 2023.

The post Ny veterinær grænsekontrol på Skagen havn first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS