Danske færgerederier har kurs mod en travl sommer

Danske færgerederier har kurs mod en travl sommer

Landets største færgeruter har kurs mod en travl sommer. Mange turister er i den grad klar til at tage færgen på ferie, nu sommerferien ikke er hæmmet af rejserestriktioner.

Publisert Sist oppdatert
Danske færgerederier har kurs mod en travl sommer

Ferien starter på færgen. Sådan lader mange turister til at tænke denne sommer, hvor corona-restriktionerne for alvor er forsvundet fra landkortet. Det giver travlhed hos Danmarks færger, nu hvor sommerferien for mange er i fuld gang eller står lige for døren.

Både DFDS, Fjord Line, Scandlines og Molslinjen melder om stort antal bookinger i sommermånederne, hvor mange turister starter ferien til eller fra Danmark med en færgeoverfart.
Siden midten af april har DFDS oplevet en positiv trend – også sammenlignet med 2019.

Hos Fjord Line, der med fem daglige afgange mellem Danmark og Norge fragter mange nordmænd og danskere på besøg i nabolandet, forventer man, at 2022 bliver endnu bedre end 2019.

”Højsæsonen ser rigtig lovende ud. Rejselysten er tilbage på et højt niveau, hvilket vi kan se af den kraftige stigning i vores bookinger. Skyldes dette til dels som en direkte følge af usikkerheden for nærværende i flyindustrien, kan jeg ikke sige med sikkerhed, men usikkerheden kan jo være en anledning til, at de søger over, siger Brian Thorsted Hansen, CEO i Fjord Line.

For Scandlines, der har 60 afgange mellem Danmark og Tyskland hver eneste dag, er man nu tilbage på 2019-niveau og forventer særlig travlhed omkring de store rejsedage, der traditionelt set er lørdagene i juli. På grund af de mange daglige afgange er der stadig ingen dage som er helt udsolgte, men man kan være nødt til at vælge en afgang et par timer før eller efter, man havde planlagt. Danskernes foretrukne sommerferielande er Spanien, Tyskland og Italien, der alle kan nås i bil, så man opnår fuld fleksibilitet. Det er oplagt at starte ferien med en sejltur.

Også hos ForSea, der sejler i pendulfart mellem Helsingør og Helsingborg tror man på en god sommer. Her ser det ud til, at antallet af gående passagerer kommer op på niveauet før corona, mens antal biler næsten er tilbage på niveau.

Det samme gør Bornholmslinjen, som er en del af Molslinjen, hvor man mellem Ystad i Sverige og Rønne på Bornholm er oppe på samme niveau som i sommeren 2019. Her oplever man som hos DFDS også, at flere og flere tager bilen med.

Hos Danske Rederier vækker færgernes forventninger til sommeren glæde.

”Jeg tror mange af os ville kunne genkende følelsen af, at skuldrene sænker sig lidt, når man triller om bord på færgen på vej på ferie. Færgeoverfarten giver mange en tiltrængt pause fra de mange timer bag rattet, så jeg forstår godt, mange turister vælger at starte rejsen ud i Europa eller på tværs af landet med en sejltur,” siger administrerende direktør, Anne H. Steffensen.

The post Danske færgerederier har kurs mod en travl sommer first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS