Regeringen griber ind – Standser kortvarig oliestrejke i Nordsøen

Regeringen griber ind – Standser kortvarig oliestrejke i Nordsøen

Den norske regering har grebet hurtigt ind i den strejke, som tirsdag lukkede tre oliefelter i Nordsøen midlertidigt ned.

Publisert Sist oppdatert
Regeringen griber ind – Standser kortvarig oliestrejke i Nordsøen

En strejke blandt medarbejderne på de tre norske oliefelter Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst i Nordsøen, som tirsdag blev tvunget til at lukke midlertidigt, er blevet stoppet af den norske regering. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Med nedlukningen af de tre oliefelter stod den norske gaseksport ifølge Norsk Olie og Gas til at koste et fald på omkring 13 procent, og med de i forvejen rekordhøje priser samt Ruslands invasion af Ukraine, så blev det altså for meget for den norske regering.

“Den varslede optrapning er kritisk i dagens situation,” siger den norske beskæftigelsesminister Marte Mjøs Persen fra Arbejderpartiet, som har foreslået et ‘tvungent lønnævn’, der skal hjælpe parterne med at finde en løsning.

Baggrunden for strejken er, at medlemmerne i fagforeningen Lederne torsdag i sidste uge stemte nej til en ny overenskomst med energiselskabet Equinor, som driver oliefelterne Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst. Dermed blev 74 medarbejdere tirsdag sendt i en altså kortvarig strejke.

The post Regeringen griber ind – Standser kortvarig oliestrejke i Nordsøen first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS