Saltvandsdambrug i Hanstholm fordobler produktion af kingfish

Kingfish er især efterspurgt i sushi-kredse, og nu fordobler dambrug produktionen.
Kingfish er især efterspurgt i sushi-kredse, og nu fordobler dambrug produktionen.

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Klumpfisken på Saltum Strand
Skåret op på Nordsøen - Derfor døde 230 kilo tung klumpfisk
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier
Foto Martec 2
Se billederne: 56 maskinmestre fejret på Martec
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
René Christensen
Dansk Akvakultur henter DF-politiker som ny direktør

Stor efterspørgsel efter sushiegnet fisk får producent til at fordoble produktion.

I dag 500 tons årligt – næste år 1000 ton årligt. Det er den plan, som saltvandsdambruget Sashimi Royal i Hanstholm har sat i værk.

Det skriver DR.

Grunden til udvidelsen er, at der er massiv efterspørgsel efter kingfish, som spises både herhjemme og i udlandet. Lige nu eksporterer Sashimi Royal til 13 europæiske lande.

På længere sigt kan dambruget komme op på 12 gange så meget som i dag – så stor er efterspørgslen, fortæller direktør Søren Mattesen.

– Vi har plads til at producere 6.000 ton her i Hanstholm, og det er realistisk, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Foto Martec 2
Se billederne: 56 maskinmestre fejret på Martec
Sjusk i Miljøstyrelsen får ikke minister til at rykke
Danske opdrætsfisk overholder PFAS-grænseværdier
Klumpfisken på Saltum Strand
Skåret op på Nordsøen - Derfor døde 230 kilo tung klumpfisk
Fiskeriminister Jacob Jensen V
Opruster - Fiskeriministeren får ny særlig rådgiver
Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført
Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Relaterede artikler