Se videoen: Første fragtskib anløber arbejdshavnen ved Femernbyggeriet

Se videoen: Første fragtskib anløber arbejdshavnen ved Femernbyggeriet

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Se videoen: Første fragtskib anløber arbejdshavnen ved Femernbyggeriet

Mandag den 18. juli ankom det første af flere hundrede fragtskibe, der fremover skal levere råmaterialer direkte til Femern-byggepladsen.

Mens det meste af Danmark nød sommerferien, så ankom MV Aasvik den 18. juli som det første fragtskib til Femern-tunnelens byggeplads ved Rødbyhavn på Lolland.

Skibet lagde til kaj ved arbejdshavnen, der er opført ud for den store tunnelfabrik, hvor elementerne til verdens længste sænketunnel skal produceres.

Havnen spiller en nøglerolle i byggeriet, da den både skal stå for udskibningen af tunnelens elementer og modtage de millioner af tons råmaterialer, der skal bruges på byggepladsen.

Ved at levere råmaterialer direkte til fabrikken skånes både miljøet og lokalområdet for tusindvis af tunge lastbiltransporter, mens tunnelen bygges.

”Det er rigtigt positivt, at vi nu kan tage arbejdshavnen i brug. Arbejdshavnen er helt afgørende for logistikken bag byggeriet af Femern Bælt-tunnelen. Den sikrer en robust forsyningsvej direkte til fabrikken og skåner samtidigt nærmiljøet for tung trafik,” siger Jens Ole Kaslund, teknisk direktør i Femern A/S.

Med i lasten på MV Aasvik lå omkring 7.000 tons granitskærver fra Norge, der skal bruges til at etablere arbejdsveje på byggepladsen. MV Aasvik vil snart blive efterfulgt af hundredevis af andre skibe. Faktisk bliver arbejdshavnen på 500.000 kvadratmeter én af de mest travle i Danmark. Et nyt fragtskib forventes at ankomme til byggepladsen cirka hver tredje dag.

Når alle seks produktionslinjer på tunnelfabrikken er i drift, vil havnen modtage op mod 70.000 tons råmaterialer som sand, grus, cement og armeringsjern om ugen. Havnen har både et østligt og vestligt kajanlæg og er mere end dobbelt så stor som den eksisterende trafikhavn i Rødbyhavn. Dermed er den blandt de største havne i Danmark.

Arbejdshavnen ved Rødbyhavn står klar til at modtage materialer netop, som entreprenørerne forbereder sig til støbningen af det første tunnelelement omkring årsskiftet.

”Tidligere på sommeren holdt vi rejsegilde på tunnelfabrikken. Vi er i fuld gang med prøvestøbningen af en del af et tunnelelement. Nu hvor havnen også er taget i brug, føler vi os godt rustet til det egentlige tunnelbyggeri,” siger Jens Ole Kaslund.

The post Se videoen: Første fragtskib anløber arbejdshavnen ved Femernbyggeriet first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
Scanel
Orskov Group køber sig ind i Scanel - Her er den nye ejerkreds

Relaterede artikler