Aabenraas havnedirektør fejrer ti års jubilæum

Aabenraas havnedirektør fejrer ti års jubilæum

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Aabenraas havnedirektør fejrer ti års jubilæum

I disse dage er det ti år siden, at Henrik Thykjær tiltrådte som havnedirektør for Aabenraa Havn. I 2012 takkede han uden tøven ja til stillingen, for han var ikke ét sekund i tvivl om havnens store potentiale.

Det lå ikke lige i kortene, at Henrik Thykjær skulle være havnedirektør. For karrieren startede bogstaveligt talt med jord under neglene, og fødderne solidt plantet på landjorden. I ungdomsårene hjalp Henrik Thykjær nemlig til hos en juletræsgrossist og blev så begejstret for branchen, at han mente, at juletræerne skulle være hans levevej. Derfor blev Henrik Thykjær uddannet skov- og landskabsingeniør. Efter endt uddannelse trådte han straks ind i juletræsbranchen, men efter nogle år måtte Henrik Thykjær sande, at den sæsonbetonede branche, der var under hastig forandring, var svær at forene med et stabilt familieliv med små børn. Derfor skiftede han karriere og tiltrådte en stilling som driftslederleder for affalds- og parksektoren i Horsens Kommune. Det var her, Henrik Thykjærs store interesse og talent for ledelse for alvor trådte frem, og som siden har været den røde tråd i hans karriere.

Henrik Thykjær har lige siden siddet i ledende stillinger. Fra Horsens gik turen til HedeDanmark i Rødekro, hvor han i 2006 blev afdelingsleder. Ved samme lejlighed flyttede familien fra Silkeborg til Løjt Kirkeby. Da Henrik oprindelig er fra en lille landsby ved Haderslev og hans kone Maria fra Vojens, følte de to sønderjyder det på mange måder som at komme hjem. Familien slog derfor rod på Løjt Land, hvor de selv byggede det hus, de fortsat bor i, og hvor familiens tre børn, Sofie (20) Peter (18) Astrid (14) er vokset op.

Nogle år efter flytningen tog Henrik Thykjær mod et jobtilbud fra den nysammenlagte Sønderborg Kommune, hvor han i fem år var chef for Vej & Park. Men en dag i 2012 faldt Henrik Thykjær over stillingsopslaget som ny direktør for Aabenraa Havn.

“Jeg syntes, det lød vanvittigt spændende. I fem år havde jeg kørt forbi havnen dagligt to gange, men det gik op for mig, hvor lidt jeg vidste om den. Da jeg først dykkede ned i havnen og branchen som helhed, var der ingen vej tilbage, for hold da op et potentiale. Jeg ringede derfor til headhunteren og havde en rigtig god snak. Han sagde, at selvom min profil måske ikke var bulls eye, var den så meget inden for skiven, at han syntes, jeg skulle søge,” fortæller Henrik Thykjær.

Resten er historie, som man siger, for efter et intensivt rekrutteringsforløb kunne Henrik Thykjær få måneder senere skrive under på ansættelsesaftalen.

Dette er en del af et længere portræt af havnedirektøren, som du kan læse på linket her.

The post Aabenraas havnedirektør fejrer ti års jubilæum first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
Scanel
Orskov Group køber sig ind i Scanel - Her er den nye ejerkreds

Relaterede artikler