Tilbageholdt – Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland

Tilbageholdt – Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland

Det dansk-ejede krydstogtskib Ocean Atlantic er blevet tilbageholdt af de norske søfartsmyndigheder på Svalbard, fordi de mener at have fundet 23 sikkerhedsfejl på skibet.

Publisert Sist oppdatert
Tilbageholdt – Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland

Op imod 1.000 passagerer skulle i august og september være rejst med krydstogtskibet Ocean Atlantic til isfjordene i Grønland, men den rejse må de nu se langt efter, da Sjøfartsdirektorat har valgt at tilbageholde skibet ved Svalbard i Norge. Det skriver det grønlandske medie KNR.

Tilbageholdelsen bunder i 23 sikkerhedsbrister, som de norske søfartsmyndigheder mener at have fundet på skibet. Problemerne drejer sig blandt andet om fejl med brandalarmeringssystemet, hovedmotoren og nødudstyr, ligesom der er konstateret et hul i skroget, som resulterede i, at skibet tog vand ind.

Ejer og grundlægger af rejsebureauet Albatros Travel, Søren Rasmussen, som står bag salget af krydstogterne, kalder overfor det grønlanske medie situationen for ‘trist’ men afviser, at der skulle være andre problemer med skibet end et hul i skroget.

Den holdning afviser man dog helt og holdent i Norge.

“Havde der kun været tale om et hul i skroget, kunne det sandsynligvis været repareret hurtigt, og skibet kunne sejle igen, men der er mange andre problemer,” siger kommunikationsrådgiver ved Sjøfartsdirektorat, Dag Inge Aarhus, til KNR.

The post Tilbageholdt – Hul i skroget på krydstogtskib aflyser rejse til Grønland first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS