Træskibe, kapsejlads og maritime oplevelser på Øresund

Træskibe, kapsejlads og maritime oplevelser på Øresund

På lørdag går starten på kapsejladsen ‘Øresund på Langs’ – Danmarks største kapsejlads for klassiske træskibe.

Publisert Sist oppdatert
Træskibe, kapsejlads og maritime oplevelser på Øresund

For femte gang afholdes kapsejladsen ‘Øresund på Langs’, hvor gamle træskibe, klassiske sejlbåde og joller samles på Øresund til en fælles kapsejlads.

Mens de smukke træskibe og joller sejler fra Svanemøllebugten mod Helsingør, er der vaskeægte sømandsstemning og maritime oplevelser for børn og voksne på Kulturhavnen.

Tag en sejltur i havnen med smakkesejlerne eller sæt dig i robåden fra det historiske fyrskib. Se sejlmageren og smeden arbejde på kajen, lær at binde seje sømandsknob eller følg med på historiske rundvisninger på havnen. I løbet af dagen er der også åbent skib på skoleskibet ZAR og veterandampskibet SS Bjørn. Ved fyrskibet klokken 15.00 kan man også høre Shanty-koret synge de sange, der engang blev sunget om bord på de gamle sejlskibe, når ankeret skulle lettes, eller sejlet blev sat.

Skibene anløber havnen fra klokken 14.00 til 16.00, og Kronborgs kanoner saluterer naturgligvis indsejlingen til havnen. Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, kommer også til at åbne en udstilling om den klinkbyggede bådebygningstradition, der er kommet med på UNESCO liste over bevaringsværdig kulturarv.

The post Træskibe, kapsejlads og maritime oplevelser på Øresund first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS