Mercy Ships påbegynder lokal sundhedstræning i Afrika

Mercy Ships påbegynder lokal sundhedstræning i Afrika

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer

Mercy Ships påbegynder lokal sundhedstræning i Afrika

For godt en måned siden ankom skibet Global Mercy til Dakar i Senegal. På hospitalsskibet skal mere end 260 senegalesiske sundhedsfagfolk modtage træning om bord, der ruster dem til at kunne styrke kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje i Afrika.

Global Mercy er ankommet til Senegal i Dakar, hvor det som verdens største civile hospitalsskib er på sin første afrikanske mission, og midt i fejringen af dette er træningen af besætningen allerede i gang. I løbet af juni vil mere end 300 senegalesiske sundhedsfagfolk modtage træning om bord på dette splinternye hospitalsskib gennem en række kurser, der ruster dem til at kunne styrke kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje i Afrika. Kurserne er de første af mange træningssessioner, der påvirker leveringen af sikker kirurgisk pleje.

Mercy Ships tilbyder gratis og livsforvandlende sundhedsydelser til mennesker i lande, der ikke selv har ressourcerne til det – og dette er netop tilfældet i Senegal, hvor man har færre end syv læger til at behandle 100.000 menensker. Mercy Ships arbejder desuden langsigtet med at opbygge de lokale ressourcer og sundhedskapaciteten i de nationer, som de besøger, og derfor har Global Mercy målet om at træne mere end 300 senegalesiske sundhedsfagfolk.

I Mercy Ships er der stor glæde over, at Global Mercy endelig er i gang med arbejdet.

”Efter mange års planlægning, forberedelse og partnerskab er Global Mercy nu officielt en del af Mercy Ships flåde, hvilket fordobler mulighederne for at bringe håb og helbredelse i form af sikre og gratis operationer og derved forandre liv. Vi sigter mod at udbyde omkring 5.000 træningstimer under dette første besøg af Global Mercy, og vi ser frem til at vende tilbage til Dakar i 2023, hvor vi vil fortsætte vores støtte og se den kirurgiske kapacitet styrket,” siger administrerende direktør for Mercy Ships Gert Van de Weerdhof.

Præsidenten for Senegal Macky Sall deltog i indvielsen af Global Mercy i Senegal, hvor han forpligtede sig til at fremskynde adgangen til kirurgisk, obstetrisk og anæstetisk pleje for Afrikas nationer. Repræsentanter fra Cameroun, Comorerne, Congo Brazzaville, Gambia, Guinea-Bissau og Senegal var samlet om bord på Global Mercy for at godkende en strategisk køreplan for at forbedre kirurgisk pleje i afrikanske nationer i 2030, da det anslås, at 93 procent af Det Subsahariske Afrika mangler adgang til sikker og rettidig kirurgisk behandling.

”Det er et stort skridt, at Senegals Præsident og flere afrikanske ledere selv har anerkendt vigtigheden i, at man fokuserer på at få flere og bedre uddannet sundhedspersonale. Det er historisk, at de selv leder oprustningen af sundhedsvæsenets kapacitet, da det gør det langt mere troværdigt og bæredygtigt, når budskabetkommer fra dem. I Mercy Ships kan vi hjælpe og bidrage, hvilket vi glædeligt gør, men målet for os og de afrikanske ledere er, at nationerne på sigt selv kan behandle deres befolkning, et mål vi nu arbejder sammen for,” siger generalsekretær hos Mercy Ships Danmark, Vibeke Hauge Førrisdahl.

The post Mercy Ships påbegynder lokal sundhedstræning i Afrika first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler