Her er Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj

Her er Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj

Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj, som får hjemhavn i Thyborøn, skal i dag døbes ved Lemvig.

Publisert Sist oppdatert
Her er Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj

Kystdirektoratets nybyggede opmålingsfartøj gennemførte for godt en uge siden sin første ‘rigtige’ sejlads fra værftet i Fåborg til Lemvig Havn. Her skal skibet i dag døbes. Det oplyser direktoratet på det sociale medie Twitter.

Skibets faste base bliver dog i Thyborøn Havn og herfra sejler det ud til opmålingsopgaver langs Vestkysten og i resten af landet. Turen fra Faaborg til Lemvig på 246 sømil tog ca. 12 timer og forløb uden problemer.

Tekniske data om opmålingsfartøjet:
Længde 15 m
Bredde 3,8 m
Dybgang 0,96 m
Vægt 15 tons

Dobbelt skrog i kulfiber, specialbygget til sejlads på Vestkysten med særlig beskyttelse af skruen.

Servicefarten er 21 knob og tophastigheden er 24 knob. Skibet er forsynet med to dieselmotorer på hver 500 HK med partikelfilter og katalysator.

Motorerne opfylder de nye Tier 3-krav fra International Maritime Organization (IMO) om lav udledning af NOx (kvælstofoxid). Skibet er derfor godkendt til sejlads i NECA-områder (miljø-zoner til søs)

Opmålingsudstyr: Ekkolod, Teledyne ”SeaBat T50-R” multi-beam-udstyr, som kan måle op til 3 mio. punkter på havbunden pr. minut. Ekko-loddet kan foretage opmålinger på havbunden ned til godt 200 meters dybde med millimeters nøjagtighed.

The post Her er Kystdirektoratets nye opmålingsfartøj first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS