Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production

Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production

Det danske rederi Torm A/S har købt en ejerandel på 75 procent i den danske industrivirksomhed ME Productions, der er specialiseret i udvikling og produktion af avanceret og miljøvenligt udstyr til skibe.

Det nye partnerskab, som er blevet offentliggjort i en pressemeddelelse tirsdag morgen, bygger på et årelangt samarbejde mellem Torm og ME Productions, hvor de to virksomheder har arbejdet tæt sammen særligt når det gælder Torms store engagement i scrubbere.

ME Productions har opnået stor ekspertise inden for udvikling og produktion af komponenter til den maritime verden, herunder scrubbere til shippingindustrien. Her har de to virksomheder dannet et succesfuldt Joint Venture partnerskab til at producere scrubbere og andet energireducerende udstyr. Takket være dette har Torm været i stand til at installere scrubbere udviklet og produceret af ME Productions eller det fælles Joint Venture på mere end 50 skibe.

Torm køber de 75 procent ejerandel af den nuværende ejer og grundlægger, Jens Peter Faldt. ME Productions vil fortsætte som en uafhængig, selvstændig enhed og vil fortsætte med at betjene sine eksisterende og loyale kunder.

Den nuværende ledelse og produktionsteamet hos ME Productions vil fortsætte uforandret, og Jens Peter Faldt vil fortsætte som CEO, ligesom han beholder en 25 procent ejerandel af virksomheden.

“Med den nye ejerskabsstruktur med Torm vil ME Productions have et stærkere fundament til at udvikle virksomheden. Vores mission er fortsat at skabe renere luft ved at udvikle grønne løsninger og ved at hjælpe vores kunder med at reducere deres miljøpåvirkning. Den ambition er blevet styrket nu, hvor vi kan kombinere MEP’s viden inden for forskning og produktion af teknisk udstyr med Torms erfaring inden for shipping,” lyder det fra Jens Peter Faldt.

Med dette partnerskab tager Torm endnu et skridt på miljøområdet ved at tilføje en ny miljøudviklingsenhed med ejerandelen af ME Productions.

“Vi er glade for at indgå i et endnu mere integreret partnerskab med ME Productions, hvor vi kan fortsætte vores rejser hen imod dekarbonisering. Jeg er overbevist om, at det vil hjælpe os med at nå vores miljømæssige mål, når vi forener de erfarings- og udviklingsmæssige ressourcer hos ME Productions med de operationelle styrker hos Torm, hvor vi har besluttet at trykke på fast forward for at kunne levere en 40 procent reduktion i 2025 og 45 procent i 2030 sammenlignet med 2008,” siger chef for den tekniske division i Torm, Jesper S. Jensen.

The post Torm køber ejerandel i scrubberproducenten ME Production first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
Scanel
Orskov Group køber sig ind i Scanel - Her er den nye ejerkreds

Relaterede artikler