Bragende overskud – Torm lukrerer på høje rater

Bragende overskud – Torm lukrerer på høje rater

Det danske produkttankrederi Torm er kommet ud af årets første seks måneder med et imponerende overskud.

Publisert Sist oppdatert
Bragende overskud – Torm lukrerer på høje rater

Danske Torm har i første halvår af 2022 kunne lukrere massivt på tårnhøje fragtrater for blandt andet benzin og flybrændstof. Det kan læses tydeligt i produkttankrederiets netop offentliggjorte regnskab får årets første seks måneder, hvor Torm kan præsentere et nettooverskud på hele 117 millioner dollar. Det svarer til knap 856 millioner kroner.

Det er en markant fremgang i forhold til samme periode sidste år, hvor rederiet måtte notere et underskud på 19,2 millioner dollar.

Alene i andet kvartal lød overskuddet på 107 millioner dollar mod mere beskedne 2,1 millioner dollar i 2021.

“I andet kvartal af 2022 realiserede Torm TCE-rater, der var mere end dobbelt så høje som i samme periode af 2021, hvilket resulterede i et EBITDA på 153 millioner dollar, og et resultat før skat på 107 millioner dollar,” lyder det fra administrerende direktør i Torm, Jacob Meldgaard.

Også omsætningen hos Torm voksede i første halvår fra 275 millioner dollar i 2021 til 548 millioner dollar i 2022, og ifølge direktøren er der fortsat opsving i vente for rederiet.

“Markedet er fortsat med at forbedre sig ind i tredje kvartal, og indtil videre har vi opnået rater, der er mere end tre gange så høje som dem, vi opnåede i tredje kvartal af 2021,” siger Jacob Meldgaard.

The post Bragende overskud – Torm lukrerer på høje rater first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS