Lukker af – Port of Aalborg skærper sikkerhed og sikring af Østhavnen

Lukker af – Port of Aalborg skærper sikkerhed og sikring af Østhavnen

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande

Lukker af – Port of Aalborg skærper sikkerhed og sikring af Østhavnen

I løbet af sommeren øger Port of Aalborg sikkerheden og sikringen af dele af Østhavnen i Aalborg. Bladt Industries og Port of Aalborg har i fællesskab besluttet at lukke produktionsvirksomhedens terminal af og indføre en skærpet adgangskontrol.

Port of Aalborg tager nu første skridt i endnu en indsats for at øge sikkerheds- og sikringsniveauet på hele Port of Aalborgs havneområde. Denne gang gælder det Bladt Industries terminal på Østhavnen, som i løbet af sommeren lukkes helt af for uvedkommende.

“Hos både Bladt Industries og os selv har der længe været et ønske om at skærpe både sikkerheden og sikringen. Havneområdet, som inkluderer Bladts produktionsområde, har siden 2004 været en del af havnens sikrede område, men adgangen til området ønskes nu yderligere skærpet, så det efterhånden ligner det, vi kender fra eksempelvis lufthavne,” siger havnekaptajn hos Port of Aalborg, Claus Rosenbeck.

Bladt Industries er blandt verdens førende leverandører af havvindmøllefundamenter og råder over både administrationsbygning, fabriks- og lagerhaller samt kajfaciliteter på Østhavnen. Nu lukkes området helt af i fællesskab med Port of Aalborg, der ejer faciliteterne.

“Bladt Industries ligger allerede i det såkaldte ISPS-område, der er en international sikkerhedsbekendtgørelse til beskyttelse af skibstrafik. Nu lukker vi det hele af permanent, og det tidligere bomanlæg erstattes med et spritnyt portsystem for ind- og udregistrering, Det hele er forbundet til et nyt it-system, vi hos Port of Aalborg har udviklet, og som fremadrettet skal bruges til adgangskontrol,” lyder det fra Claus Rosenbeck, som uddyber:

“På den måde sikrer vi, at det kun er personer med godkendt tilladelse, der har adgang til området. Ydermere får vi bedre overblik over, hvilke personer der er indregistreret i tilfælde af eksempelvis en evakuering.”

Arbejdet med sikringen af terminalen ved Bladt Industries er blot ét af flere indsatsområder, Port of Aalborg har igangsat gennem de senere år for at forbedre sikkerheden. Det sker som led i fortsat at kunne imødekomme de stigende krav til sikring af havnefaciliteter.

“Kravene til sikring af havne og havnefaciliteter bliver hele tiden skærpet. Det sker både fra myndighedernes side og fra politiske hold, hvor man i EU generelt ønsker et højere sikkerhedsniveau. Desuden beretter flere af vores samarbejdspartnere om større krav fra kunder og leverandører. Så det vil vi gerne efterleve, og her er Bladt Industries en rigtig god case at starte med,” siger Claus Rosenbeck.

Styrkelsen af sikkerhedsniveauet i ISPS-området ved Bladt Industries er første etape på Østhavnen, hvorefter arbejdet begynder med de resterende faciliteter på havnen med bulkterminalen som næste etape.

The post Lukker af – Port of Aalborg skærper sikkerhed og sikring af Østhavnen first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler