“Et nyt maritimt partnerskab til glæde for hele industrien”

“Et nyt maritimt partnerskab til glæde for hele industrien”

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer

“Et nyt maritimt partnerskab til glæde for hele industrien”

Det er positivt for hele den maritime industri i Danmark, at Forsvarsministeren torsdag præsenterede det maritime partnerskab, som skal styrke den nationale sikkerhed. Sådan lyder det fra Danske Maritime.

Forsvarsministeren præsenterede torsdag et ny initiativ: Det nationale maritime partnerskab. Afsættet er dels den forsvarsindustrielle strategi, som sidste år blev præsenteret med deltagelse af Danske Maritime.

En ny og afgørende åbning for at bygge flådefartøjer i Danmark uden EU-udbud, fordi det kan omfattes af særlige regler vedrørende national sikkerhed. Netop dette har Danske Maritime arbejdet for i over ti år, fordi det udover de sikkerhedsmæssige perspektiver også er vigtigt for aktiviteten og kompetencerne i den danske maritime industri.

Samtidig har forsyningsproblemerne under coronakrisen samt den efterfølgende krig i Ukraine også bidraget til ønsket om at gøre Danmark så uafhængigt som muligt af udenlandske leverandør – ikke mindst på forsvarsområdet.

På den baggrund ønsker Folketinget at investere 40 mia. kroner i den danske flåde, hvor mange af skibene er af ældre dato. Det nye nationale partnerskab samler de relevante parter – herunder Danske Maritime som repræsentant for den samlede maritime industri – og har til formål at afdække branchens samlede kapacitet og kompetencer i forhold til at designe, bygge, udstyre og vedligeholde flådefartøjer.

Danske Maritimes administrerende direktør Jenny Braat ser frem til at bidrage til arbejdet og byde inden for i den maritime industri på tværs af Danmark.

“Hos Danske Maritime er vi rigtig glade for initiativet om Det Maritime Partnerskab. Det er utrolig relevant, at Folketinget og myndighederne får det fulde overblik over vores potentiale i den maritime industri, hvor opgaven med at bygge nyt til Søværnet jo er en spændende opgave med mange positive afledte effekter. Både i forhold til videns- og kapacitetsopbygning og i forhold til beskæftigelse, vedligeholdelse, følgeerhverv og eksportmuligheder. En af de ting, jeg kommer til at fremhæve, er behovet for, at man fra politisk side tænker tilstrækkeligt langsigtet. Jo længere, jo bedre faktisk. For hvis nogle af virksomhederne i den maritime industri vælger at kapacitetsudvide som led i at bidrage til disse opgaver, så skal de kunne føle sig sikre på, at planerne holder en længere årrække frem – de skal kunne føle sig trygge ved at få deres investering hjem,” lyder det fra Jenny Braat, som glæder sig over det nye projekt.

“Så jeg ser frem til arbejdet og en rigtig god dialog på tværs af alle relevante parter, for vi har jo et fælles mål om dels at sikre Danmarks sikkerhed og dels at sikre, at det meget spændende maritime vækstpotentiale udfoldes i Danmark. Det vil være til gavn for væksten hele landet, fordi vores maritime industri netop også skaber vigtig beskæftigelse i yderområderne,” siger hun.

The post “Et nyt maritimt partnerskab til glæde for hele industrien” first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler