Sådan skal 40 milliarder gøre Danmark til maritim stormagt

Sådan skal 40 milliarder gøre Danmark til maritim stormagt

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Sådan skal 40 milliarder gøre Danmark til maritim stormagt

Danmark skal kunne bygge sine egne orlogsskibe – og inden for de kommende år kan det medføre investeringer for op mod 40 milliarder kroner. Det nye partnerskab, som torsdag blev lanceret, skal undersøge og anbefale hvad der skal til for, at den danske skibsbygningskapacitet kan understøttes.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) lancerede tordag et nyt, nationalt partnerskab for det maritime område. Partnerskabet skal arbejde for en stærkere forsyningssikkerhed for det danske forsvar og på samme tid udnytte det enorme potentiale, der er i den danske maritime sektor til at understøtte Forsvarets løbende behov.

”Med Ruslands angreb på Ukraine og den nye, europæiske sikkerhedssituation er det mere vigtigt end nogensinde, at Danmark er i stand til at forsvare sig selv. Her spiller forsyningssikkerheden en afgørende rolle. Det er afgørende, at Forsvaret kan få det materiel, som er helt centralt for at sikre et stærkt, dansk forsvar. Det gælder ikke mindst på havet, hvor Danmark er en af verdens største søfartsnationer,” lyder det fra forsvarsminister
Morten Bødskov.

”Inden for den næste årrække står Forsvaret overfor at skulle udskifte en lang række skibe. Det betyder anskaffelser i omegnen af 40 mia. kroner. Det nye partnerskab skal komme med anbefalinger, så den danske, maritime forsvarsindustri kan få del i disse investeringer. Til gavn for den danske forsvarsindustri, danske arbejdspladser og ikke mindst for Danmarks sikkerhed,” siger forsvarsministeren.

Forsvarsministeren har udpeget administrerende direktør for Danske Rederier, Anne H. Steffensen, som formand for partnerskabet.

”Vi er en stor søfartsnation med en stærk maritim industri både i kraft af vores civile handelsflåde og vores søværn, som altid har haft et tæt samspil. I de kommende år skal vi styrke søværnet, som en afgørende del af Danmarks forsvar. Et tæt offentlig-privat samarbejde er den helt rigtige vej at gå. I Danmark har vi mange kompetencer, der kan og skal gøres brug af, når nye skibe skal udvikles og bygges. Jeg ser frem til som formand for det nye partnerskab at komme med anbefalinger til hvordan vi bedst og på fornuftige vilkår understøtter Forsvarets behov på det maritime område, lyder det fra Anne H. Steffensen.

”Vi ser i den grad frem til at bidrage meget aktivt til det nye partnerskab, med den viden, teknologi og innovation, vi ligger inde med i erhvervslivet. Det ligger i naturlig forlængelse af det nationale kompromis om dansk sikkerhedspolitik, som vi i erhvervslivet bakker helt og holdent op om. Stærkere dansk sikkerhed kræver et yderligere intensiveret, tæt samarbejde mellem forsvar og industri. Vi har en stolt tradition for at udvikle og bygge skibe til dansk forsvar, og med dette partnerskab fortsætter vi og styrker denne,” siger administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Fakta om det nye nationale partnerskab

“Danmark står over for massive maritime investeringer i de kommende år, som danske værfter kan byde ind på. Det er visionært, at man politisk vil sammentænke forsvarspolitik og industripolitik. Det har vi i Dansk Metal efterlyst gennem mange år – det kan nemlig blive et nyt erhvervseventyr og skabe massevis af danske arbejdspladser. Det maritime partnerskab sikrer, at alle arbejder i samme retning til gavn for Danmark,” siger formand i Dansk Metal, Claus Jensen.

The post Sådan skal 40 milliarder gøre Danmark til maritim stormagt first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
Scanel
Orskov Group køber sig ind i Scanel - Her er den nye ejerkreds

Relaterede artikler