Miljøstyrelsen åbner for ansøgninger til nedsættelse af kystvandråd

Foto: Miljøministeriet

Nu kan landets kommuner ansøge om at nedsætte kystvandråd igennem projektet lokalt funderede analyser. Ansøgningsrunden åbnede mandag den 22. august og løber frem til og med den 7. oktober 2022.

Publisert

Fra aftalen om grøn omstilling af dansk landbrug blev der vedtaget en revurdering af indsatsbehov og håndtering af resterende indsatsbehov for fjernelse af kvælstof i et genbesøg af vandområdeplanerne i 2023/24.

Arbejdet er organiseret via en taskforce ved Finansministeriet (formand), Miljøministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Projektet Lokalt funderede analyser er sat i værk for, at der ved udvalgte kystvande gennemføres lokalt funderede analyser, som skal afdække om der kan findes alternative veje til at opnå målopfyldelse i kystvandet, som defineret i EU’s Vandrammedirektiv. Projektet lokalt funderede analyser baseres på udvalgte kystvande, hvor opgaven udføres af udvalgte kommuner i partnerskab med anerkendte eksperter og et lokalt nedsat kystvandråd bestående af relevante interesseorganisationer og -foreninger.

Kystvandrådene må bestå af højst 20 medlemmer fra interesseorganisationer og -foreninger, som har et lokalt udspring i kystvandet. Kystvandrådene har til opgave, sammen med anerkendte eksperter, at bistå kommunerne i at afklare væsentlige udfordringer for at opnå målopfyldelse i kystvandet samt udarbejdelse af alternative indsatsprogrammer for at det givne kystvand kan opnå god tilstand jf. EU’s Vandrammedirektiv.

Powered by Labrador CMS