Bizar video: Har de tabt sutten? – Nu testes fisk for coronavirus

Foto: Mufid Mejnun / Unsplash

De kinesiske myndigheder bliver i øjeblikket latterliggjort, efter videoer, der viser en række fisk blive testet for coronavirus, er begyndt at cirkulere på de sociale medier.

Publisert

Det kan virke som både Fake News eller uudholdelig satire, men den er dog god nok. Et udbrud af coronavirus i den kinesiske kystby Xiamen har fået myndighederne til at beordre ekstra test for at finde og stoppe smittekæderne. Det skriver det britiske medie BBC.

I alt 40 mennesker er blevet testet positive for covid-19, og det betyder, at mere end fem millioner indbyggere i Xiamen nu bliver testet for at stoppe spredningen af viruset.

Men i det asiatiske land, hvor regimet har indført en nultolerence overfor coronavirus, frygter flere, at fiskeindustrien kan være smittekilde til de nye tilfælde i både Xiamen og flere andre provincer, der over den seneste måned har oplevet en stor stigning i antallet af smittede.

Myndighederne har derfor indført podning af flere fisk, for at finde frem til eventuelle sygdomsspredere fra havet.

Den noget alternative idé har fået flere kinesere til at poste videoer af de lettere bizarre podninger, hvor de blandt andet følger op med spørgsmålene ‘Er det satrie?’, og ‘Skal de så også i isolation?’, mens andre slet og ret konstaterer, at ‘De er ikke rigtig kloge’.

Hidtil er ingen fisk testet positive for covid-19 – hverken i Kina eller andre lande.

Catch of the day! It doesn't matter if you're young or old, fish or crab – can't escape China's zero-covid policy and the nucleic acid tests. pic.twitter.com/stoqsGyYf1

Powered by Labrador CMS