Foto: DPPO
Foto: DPPO

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer

Der er brug for både gen- og nytænkning i dansk fiskeripolitik, og derfor er Danmarks Pelagiske Producentorganisation godt tilfredse med medlemmerne af den uafhængige Fiskerikommission, der i weekenden blev offentliggjort.

Fiskeriminister Rasmus Prehn offentliggjorde lørdag navnen på medlemmerne af den uafhængige Fiskerikommission, som blev besluttet tilbage i december 2021 af en breds kreds af Folketingets partier. Og det er en rigtig god nyhed for dansk fiskeri. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO).

Efter Brexit er der nemlig brug for både gen- og nytænkning i dansk fiskeripolitik, og det var præcis hvad DPPO efterlyste, da de i august 2021 første gang præsenterede ønsket om en politisk uafhængig ekspertkommission til at udvikle anbefalinger til rammevilkårene for fremtidens fiskeri, og til at hjælpe med at svare på nogle af de centrale spørgsmål sektoren står overfor: Hvordan vi løser udfordringerne med grøn omstilling? Hvordan vi sikrer udvikling, lønsomhed og vækst? Hvordan vi svarer på forbrugernes krav om 10, 20 og 30 år. Hvordan sikrer vi os, at det kystnære, FKA og IOK kan udvikle sig i forskelligt tempi? Hvordan balancerer vi konkurrencekraft, klimahensyn og mangfoldighed? Hvordan genskaber vi tilliden imellem myndigheder og fiskere? Og hvordan skaber vi et fiskeri, som er relevant og attraktivt for næste generation?

I DPPO har de ikke alle svarene, men de peger til gengæld på, at de har viljen til at tage fat på den nødvendige diskussion omkring fremtidens fiskeripolitik.

“Det kan se lidt underligt ud, at der ikke er fiskere eller grønne NGO’er med i Kommssionen, men det er på vores anbefaling, at Fiskerikommissionen er sammensat af en bred gruppe eksperter på hvert deres felt, økonomi, klima, biologi osv., og at kommissionen skal arbejde uafhængigt af politik – det gælder både partipolitik og organisationspolitik. Det giver forhåbentligt ro – og plads til udviklingen af ambitiøse anbefalinger og kreative ideer. Det arbejde kan vi i organisationerne så bidrage til som deltagere i den følgegruppe, som skal arbejde i samspil med Kommissionen,” lyder det fra direktøren i DPPO, Esben Sverdrup-Jensen.

Fiskerikommisionen ventes at komme med de første anbefalinger i slutningen af 2022 og færdiggøre arbejdet i 2023.

“Vi ser frem til et tæt samarbejde med Fiskerikommissionen, som del i følgegruppen. Kommissionens arbejde og opgave er ikke klart defineret, det skal udvikles i dialog med os i erhvervet og andre interessenter. Det er en proces som vi har store forventninger til og som vi vil involvere os dybt i,” siger Esben Sverdrup-Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler