Fortsætter væksten – ADP leverer historisk godt halvårsresultat

Fortsætter væksten – ADP leverer historisk godt halvårsresultat

Havneselskabet ADP A/S fortsætter væksten og leverer for andet år i træk tocifrede vækstrater i omsætningen og et meget stærkt driftsresultat.

Publisert Sist oppdatert
Fortsætter væksten – ADP leverer historisk godt halvårsresultat

Med en samlet omsætningsfremgang på 16,5 procent – eller hvad det i kroner og ører svarer til 14,4 millioner – og et ekstraordinært godt driftsresultat på 49,1 millioner kroner, som er 7,6 procent bedre end første halvår af 2021, leverer havneselskabet ADP A/S et historisk godt halvårsresultat. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Omsætningsfremgangen sker bredt i flere forretningsområder, hvilket vidner om en sund og effektiv kerneforretning.

ADP, som ejer og driver Fredericia Havn og Nyborg Havn og samtidig driver Middelfart Trafikhavn, kommer ud af første halvår af 2022 med et ordinært driftsresultat (EBITDA) på 49,1 millioner kroner, hvilket er 3,5 millioner kroner bedre end samme periode sidste år.

I første første seks måneder har ADP desuden haft en vækst på 16,5 procent i den samlede godsomsætning, der i første halvår 2022 udgjorde 4,0 millioner tons, hvilket er en forbedring på 0,4 millioner tons i forhold til 2021. Fremgangen i godsomsætningen skyldes især meget stor aktivitet på containerforretningen, på agri-bulk, recycling produkter og flydende bulk samt en fortsat stor udlejningsaktivitet i Taulov Dry Port.

Containerforretningen har således gennem første halvdel af året ligget på et ‘all time high’ niveau og slutter samlet set på i alt 52.269 TEU og med en samlet fremgang i tonnagen på 9 procent.

Fremgangen i bulk-forretningen tilskrives især store udskibninger med agriprodukter samt rekordstor aktivitet på især stål og recycling produkter, som samlet set har udfordret kapaciteten på vores havneterminaler. Agribulk har haft en fremgang i godsomsætningen på 22,2 procent og recycling produkter en fremgang på 64,9 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

”Det historisk gode halvårsresultat med høj vækst i omsætningen og et solidt driftsresultat er et stærkt afsæt i vores videre strategiske udvikling af det grønne transportknudepunkt, hvor især efterspørgsel efter containertransport og centralt beliggende lager-og logistikejendomme vil stige i takt med vores omverdens fokus på klimavenlige transportformer. Særligt væksten i containerforretningen er ganske flot, og derfor er den kommende havneudvidelse i Fredericia afgørende for vores udvikling og kommende indsatser inden for den grønne omstilling,” siger CEO i ADP A/S, Rune D. Rasmussen.

“Vores forestående havneudvidelse i Fredericia samt udvidelsen af Taulov Dry Port, skal sikre, at vi har kapaciteten og fortsat er konkurrencedygtige i et benhårdt marked for store volumener af gods og containere. ADP skaber vækst og arbejdspladser ved at udnytte vores centrale infrastruktur til gavn for nærområder og ejerkommuner. Det er derfor glædeligt, at ADP fortsætter væksten, således at vi – som prognosen viser – direkte og indirekte skaber mere end 11.000 arbejdspladser frem mod 2030,” lyder det fra bestyrelsesformand i ADP A/S, Erik Østergaard.

Havneselskabet forventer et marginalt bedre resultat før skat for 2022 end årsresultatet for 2021, som lå på 104 millioner kroner.

The post Fortsætter væksten – ADP leverer historisk godt halvårsresultat first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS