Fem færger ansøger om 50 millioner – Stor interesse for grøn omstilling

Fem færger ansøger om 50 millioner – Stor interesse for grøn omstilling

Fem kommunalt drevne indenrigsfærger har sendt ansøgning om støtte til mere klimavenlig sejlads.

Publisert Sist oppdatert
Fem færger ansøger om 50 millioner – Stor interesse for grøn omstilling

I år skal ‘Puljen til grøn omstilling af indenrigsfærger II’ på 50 millioner kroner til kommunalt drevne indenrigsfærgeruter udmøntes. Ansøgningsfristen til puljen udløb den 15. august, og fem kommunalt drevne indenrigsfærger har ansøgt om støtte til grøn omstilling af deres færge.

I alt er der søgt om støtte for 81 millioner kroner, og da tilskuddet udgør 25 procent, er der derfor ansøgt om støtte til grønne færger for mere end 320 millioner kroner. Det oplyser transportministeriet.

“De danske indenrigsfærger er altafgørende for mange ø- og lokalsamfund, og samtidig er de en vigtig brik i den grønne omstilling. Jeg er derfor rigtig glad for, at der igen har været store interesse for regeringens puljer til grøn omstilling af indenrigsfærger,” siger transportminister Trine Bramsen.

I 2021 blev de 230,7 millioner kroner udmøntet til grøn omstilling af 11 indenrigsfærger fordelt på ti indenrigsfærgeruter. Med tildelingen fra 2021 bliver der omstillet færger for omkring en milliard kroner.

Trafikstyrelsen går nu i gang med at vurdere ansøgningerne.

Her kan du se hvor meget og hvilke færger, der sidste år fik del i de i alt 230,7 millioner kroner til mere klimavenlig sejlads.

The post Fem færger ansøger om 50 millioner – Stor interesse for grøn omstilling first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS