Bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn

Bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande
Foto: DFPO
Bekendtgørelse om trawlforbud i Bælthavet sendt i høring

Bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn

Juli 2022 er den bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn målt på antallet af personbiler og passagerer.

De seneste års coronarestriktioner og nedlukninger har sat deres præg på trafikken gennem havnen i Hirtshals. Men juli måned satte rekord og er – mål på antallet af personbiler og passagerer – den bedst nogensinde for den nordjyske havn.

Med knap 630.000 passagerer til og fra Norge, Island og Færøerne alene i juli er antallet nemlig syv procent højere end i juli 2019, som er den senest sammenlignelige måned uden coronarestriktioner. Samtidig passerede over 190.000 personbiler igennem havnen i juli, hvilket er 12 procent mere end juli 2019.

Hos Hirtshals Havn glæder man sig meget over den positive udvikling, hvor begge kurver kun bevæger sig i én retning – opad.

“Det er voldsomme stigninger, vi har oplevet i juli, som blev den bedste nogensinde. Vi er utroligt glade for at kunne konstatere en så solid fremgang i både passagerer og personbiler. Det er tydeligt, at vi nu for alvor er på den anden side af coronapandemien. At vi har kunnet lykkedes med at få så mange passagerer og personbiler igennem havnen skyldes i høj grad en fantastisk indsats fra rederierne, som har formået at håndtere de mange tusinde passagerer uden problemer,” siger administrerende direktør for Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

Første halvår af 2022 ser ligeledes fornuftigt ud. Selv med coronanedlukning i de første par måneder af året ligger antallet af passagerer 19 procent højere end hele 2021, mens antallet af personbiler i første halvår af 2022 allerede ligger på niveau med hele 2021, som naturligvis var ekstraordinært påvirket af corona.

“Her i starten af andet halvår har vi stort set nået målsætningen for årets syv første måneder for antal af passagerer, selvfølgelig hjulpet godt på vej af en helt fantastisk juli. Vi forventer på ingen måde, at efteråret bliver lige så overvældende, men vi er allerede nu rigtig godt med i forhold til det forventede,” forklarer Per Holm Nørgaard.

Samtidig er værdien af fisk steget 52 procent de første syv måneder af 2022 sammenlignet med de første syv måneder af 2021. Antallet af lastbiler er dog faldet med 2 procent de første syv måneder af 2022 sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes, at de såkaldte lanemeter på færgerne fyldes med personbiler, hvilket giver mindre plads til lastbiler, der så er nødsaget til at finde andre korridorer.

The post Bedste måned nogensinde for Hirtshals Havn first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler