Danskudviklet skibsmaling vækker interesse i EU

Danskudviklet skibsmaling vækker interesse i EU

Den danske virksomhed Hempel udvikler maling, som kan spille en vigtig rolle i den grønne omstilling af skibsfarten, og den vækker allerede nu interesse i EU.

Publisert Sist oppdatert
Danskudviklet skibsmaling vækker interesse i EU

Skibe oplever ofte en vækst af organismer på skibsdele under havoverfladen, der kan sænke farten og øge brændstofforbruget. Men den danske virksomhed Hempels antifouling maling forhindrer havorganismer i at sætte sig fast og gro på skibet, og dermed kan skibsejerne sænke både brændstofforbruget og CO2-udledningen. Det skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse.

Den danskudviklede skibsmaling vækker interesse i EU, hvor medlem af Europa-Parlamentet, Marianne Vind (S), onsdag besøgte Hempel for at se nærmere på, hvordan andre teknologier som denne kan udbredes og understøttes i hele Europa – og videre ud i verden.

Hempel er en global virksomhed, med hovedsæde i Lyngby, som har specialiseret sig i udviklingen af maling til maritime, energi, infrastruktur og dekorative industrier. Marianne Vind fik således et indblik i, hvordan virksomheden mere konkret arbejder med udviklingen af bæredygtige teknologier til disse industrier, som i hendes optik er en del af løsningen til den grønne omstilling af skibsfarten:

“Den grønne omstilling handler ikke om, at vi skal sejle mindre eller sige nej til ordrer. For så bukker vores økonomi og velfærdsstat under. Det handler om, at vi skal sejle bedre og klogere, og jeg synes, at Hempels maling er et fantastisk produkt. Den er både med til at mindske den maritime sektors CO2-udledning, med til at sænke udgifterne og med til at sikre, at skibsejere kan tilpasse sig nye regler, der implementeres for at gøre industrien mere bæredygtig,” siger Marianne Vind.

The post Danskudviklet skibsmaling vækker interesse i EU first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS