Stor evakuering på Østersøen – Brand på Stena Line-færge

Stor evakuering på Østersøen – Brand på Stena Line-færge

Et bildæk på en passagerfærge fra Stena Scandica er i brand, og omkring 300 personer befinder sig ombord på fartøjet.

Publisert Sist oppdatert
Stor evakuering på Østersøen – Brand på Stena Line-færge

Et større drama udspiller sig i disse timer på Stena Line-færgen Stena Scandica, hvor en brand på et bildæk kort over middag fik passagerfærgen til at kalde mayday.

Skibet befandt sig på det tidspunkt ud for øen Gotska Sandön i Østersøen – cirka 45 kilometer nord for Gotland, og ifølge den svenske søfartsstyrelse befinder der sig omkring 300 personer ombord på skibet.

“Vi er blevet informeret om en brand i begrænset omfang, og der foregår brandslukning lige nu. Der er ingen meldinger om tilskadekomne,” siger pressetalsmand Stefan Elfström fra Stena Line til SVT.

Myndighderne har til aften flere redningsfartøjer i nærheden af Stena Scandica, ligesom også to redningshelikoptorer er ved færgen, men redningsaktion er endnu påbegyndt.

Opdatering klokken 20.38 fra Sjöfartsverket:

Stena Scandica har strømafbrydelse på grund af branden og driver nu langsomt sydpå. Passagerfærgen MS Visby og flere andre skibe er på standby nær fartøjet.

“En evakuering er påbegyndt, men på grund af hård vind er der kun evakueringsmuligheder via helikopter til andre skibe. Vi har mange skibe i området, og vi fortsætter med at overvåge situationen,” oplyser Sjöfartsverket.

En slæbebåd er på vej fra Nynäshamn og forventes at ankomme inden længe. Når den er på plads, er det meningen at slæbe skibet til kaj i Nynäshamn.

The post Stor evakuering på Østersøen – Brand på Stena Line-færge first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS