Evakuering afbrudt på Stena Scandica – nu sejler færgen selv i havn

Evakuering afbrudt på Stena Scandica – nu sejler færgen selv i havn

Færgen Stena Scandica, som i går blev ramt af en brand på bildækket, er nu på vej i havn ved egen kraft.

Publisert Sist oppdatert
Evakuering afbrudt på Stena Scandica – nu sejler færgen selv i havn

Passagerfærgen Stena Scandica er nu vendt tilbage mod Nynäshamn efter at have fået startet motorerne. Skibet følges af Sjöfartsverket, Sjöräddningssällskapet, kystvagten og en slæbebåd.

Færgen, som ejes af Stena Line, bevæger sig med begrænset hastighed og forventes at nå havn i løbet af tirsdag formiddag. Det oplyser Sjöfartsverket.

Det var ved frokosttid mandag, at der opstod brand på bildækket på passagerskibet Stena Scandica på ruten Nynäshamn-Ventspils, som på det tidspunkt lå nord for den svenske ø Gotland i Østersøen. Skibet mistede strømmen og drev sydpå, hvorefter en evakuering med Sjöfartsverkets helikoptere begyndte. Der var 299 personer om bord, hvoraf 241 var passagerer.

Redningsskibe fra både Sverige og Finland ilede mod færgen, men i sidste ende lykkedes det dog Stena Scandicas eget sikkerhedssystem at slukke den brand, der var startet i en kølecontainer.

Efter branden blev skibet ramt af et strømsvigt og begyndte langsomt at drive sydpå. En slæbebåd fra Nynäshamn blev sendt til stedet, men i løbet af natten lykkedes det altså Stena Scandica selv at starte sine motorer og begynde tilbagesejlingen mod Nynäshamn.

The post Evakuering afbrudt på Stena Scandica – nu sejler færgen selv i havn first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS