Minister mødtes med Humlebæk-fiskerne om erhvervets udfordringer

Rasmus Prehn (t.v.), minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, på Sletten Havn sammen med lokale fiskere, samt borgmester Thomas Lykke Pedersen og udvalgsformand Per Frost Henriksen. Foto: Fredensborg Kommune
Rasmus Prehn (t.v.), minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, på Sletten Havn sammen med lokale fiskere, samt borgmester Thomas Lykke Pedersen og udvalgsformand Per Frost Henriksen.

Fiskeriminister Rasmus Prehn mødtes mandag med lokale fiskere på Sletten Havn, som er presset af blandt andet kvoter, skarver og sæler.

Publisert Sist oppdatert

Erhvervsfiskerne på Sletten Havn i Humlebæk oplever store udfordringer, som truer deres erhvervs fremtid. Derfor besluttede de – i samarbejde med borgmester Thomas Lykke Pedersen – at invitere den ansvarlige minister på besøg for at få en dialog i gang.

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) tog til stor glæde for fiskerne imod invitationen, og parterne mødtes mandag på havnen.

“Det var godt at mødes med ministeren ansigt til ansigt og få en åben snak om vores udfordringer med blandt andet snærende kvoter, skarver og sæler. Vi håber, at han nu kan bringe vores sag videre og hjælpe os,” konkluderer initiativtager til besøget, Jørgen Gad Andresen.

Og det var en konklusion, som ligeledes blev delt af ministeren.

”Det er altid godt at høre, hvordan hverdagen opleves på vores fiskerihavne. Regeringen ønsker at fremme et bæredygtigt fiskeri – både i økonomisk og økologisk forstand. Det gælder også i Øresund,”siger Rasmus Prehn.

Også borgmester Thomas Lykke Pedersen glæder sig over ministerens besøg, som håber, at den øversansvarlige for fiskerierhvervet tog masser af viden med sig fra Fredensborg Kommune.

”Sletten Havn og fiskerleje udstråler en idyllisk turistattraktion, men vi må ikke glemme, at det også en levende havn med et stolt og vigtigt erhvervsfiskeri. Derfor er jeg virkelig glad for, at ministeren fandt plads i sin kalender til at besøge havnen og tale med de lokale eksperter, fiskerne”.

Netop erhvervets fremtidsmuligheder optager Lars Søndergaard, formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalge.

”Vores fiskeri er generelt presset på mange fronter, og det er derfor vigtigt, at vi gør opmærk på problemerne, så de ansvarlige politikere kan tage affære – blandt andet i forhold til EU, som har meget stor indflydelse på fiskeerhvervets vilkår,” siger Lars Søndergaard.

Powered by Labrador CMS