Fakta om Marienborg-erklæringen

Fakta om Marienborg-erklæringen

Ved Østersøtopmødet på Marienborg blev landene enige om at indgå et tættere samarbejde om energi og udbygningen af vedvarende energi – og satte en fælles ambition om at syvdoble havvindskapaciteten i 2030.

Publisert Sist oppdatert
Fakta om Marienborg-erklæringen
  • Med Marienborg-erklæringen vil landene styrke deres nationale og EU’s uafhængighed af russiske fossile brændsler gennem et tættere samarbejde om energi og udbygning af vedvarende energi.
  • I dag er havvindskapaciteten i Østersøregionen 2,8 GW.
  • Danmark, Sverige, Polen, Finland, Estland, Letland, Litauen og Tyskland er blevet enige om en fælles ambition 19,6 GW i 2030.
  • På baggrund af de udmeldte ambitioner om 2030 ventes det, at Danmark med 6,3 GW vil have den største havvindskapacitet i Østersø-regionen, efterfulgt af Polen med 5,9 GW, Tyskland med 3,8 GW, Litauen på 1,4 GW, Estland med 1 GW, Sverige på 0,7 GW, Letland på 0,4 GW og Finland på 0,1 GW.
  • Den samlede danske udbygning af havvind i Østersøregionen frem mod 2030, der bl.a. omfatter nye parker ved Hesselø, Kriegers Flak II og Energiø Bornholm, kan skabe mellem 50.000 årsværk i byggefasen og 73.000 årsværk over den samlede levetid. Tallene er baseret på et dansk studie bestilt af brancheorganisationerne.
  • Hele Østersø-regionens udbygning af havvind frem mod 2030 kan skabe mellem 167.450 årsværk i byggefasen og 181.554 årsværk over den samlede levetid.

The post Fakta om Marienborg-erklæringen first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS