Ny analyse: Så mange jobs kan havvindplaner sikre

Ny analyse: Så mange jobs kan havvindplaner sikre

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer

Ny analyse: Så mange jobs kan havvindplaner sikre

Tirsdag mødtes statsministeren med EU-Kommissionsformanden, statsledere og energiministre fra Østersølandene. Ny analyse fra Danske Rederier, at det kan sikre tusindvis af jobs i Danmark, hvis potentialet for udbygningen af havvind indfries

Forud for det internationale topmøde om havvind i Østersøen regnede Danske Rederier på, hvor mange jobs de ambitiøse havvindplaner kan sikre Danmark, og tallene er opløftende læsning med danske briller.

For etableringen af havvindmølleparker kræver nemlig både søfarende, vindmølleteknikere og ingeniører blot for at nævne nogle af de faggrupper, der bliver brug for.

”Vi har længe vidst, at der er gode jobs i den grønne omstilling. Og derfor er jeg glad for, at vi med vores nye analyse kan være med til at kvantificere, hvor mange jobs der rent faktisk er tale om. Tallene viser med al tydelighed, at det kræver både gode hoveder og enormt mange hænder, hvis de ambitiøse planer skal realiseres,” siger administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Analysen viser, at hvis Østersølandene til sammen går efter at udnytte det fulde potentiale for havvind i Østersøen på 93 GW frem mod 2050, så vil det sikre hele 530.100 direkte og indirekte årsværk alene i Danmark samt 234.200 årsværk yderligere, hvis de inducerede effekter – altså det at de ansatte på projekterne bruger penge på mad, tøj og forbrugsgoder – tælles med.

”Vi er i skibsfarten afhængige af enorme mængder grøn strøm til grønne brændstoffer for at nå vores ambitiøse mål om at kunne sejle CO2-neutralt i en nær fremtid. Og vi har travlt. Hvor vi over de sidste tre år har sat 0.6 GW havvind op, skal vi fremover sætte mere end 1 GW op om året bare for at realisere de nuværende danske politisk aftalte ambitioner, så der skal virkelig fart på,” lyder det fra Anne H. Steffensen.

”Det kræver, at vi får strømlinet udbuds- og godkendelsesprocesser. I dag tager udbygningen af en enkeltstående havvindpark mellem 6-8 år. Det må simpelthen kunne gøres hurtigere. Vi skal have sat turbo på ansøgningsprocesserne og tillade udviklerne at søge om flere tilladelser ad gangen,” siger Anne H. Steffensen.

Fakta:

Med de allerede vedtagne planer om at etablere 3 GW havvind ud for Bornholm frem mod 2030, vil der ifølge Danske Rederiers analyse blive sikret 26.250 direkte og indirekte årsværk i Danmark over årene frem mod 2030. Regner man de såkaldte inducerede effekter med, sikres yderligere 11.700 årsværk.

En havvindmøllepark kræver over sin levetid brug af 17 forskellige skibstyper. Vi har i Danmark cirka 45 rederier, der helt eller delvist er beskæftiger med havvind.

The post Ny analyse: Så mange jobs kan havvindplaner sikre first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler