Direktør glæder sig til borgermøde og debat om udvidelse af Hirtshals Havn

Foreløbigt udkast til den kommende havneudvidelse, som forventes at stå færdig i 2025-26. Foto Hirtshals Havn
Foreløbigt udkast til den kommende havneudvidelse, som forventes at stå færdig i 2025-26. Foto Hirtshals Havn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer

Udvidelsen af Hirtshals Havn er kommet et skridt nærmere efter byrådets beslutning om, at Hjørring Kommune vil gennemføre en fordebat og et offentligt møde om det store havneprojekt, og administrerende direktør Per Holm Nørgaard ser frem til debatten.

Borgerne får snart mulighed for at give deres mening til kende om den store udvidelse af Hirtshals Havn. Det skyldes, at Hjørring Byråd onsdag aften besluttede, at kommunen gennemfører en fordebat i fire uger og afholder borgermøde om det ambitiøse projekt i slutningen af september.

Det er et vigtigt og meget positivt skridt i den omfattende proces omkring havneudvidelsen, at borgere, erhvervsdrivende, interesseorganisationer og andre får mulighed for at deltage i debatten om det store projekt, mener direktør Per Holm Nørgaard fra Hirtshals Havn.

“Det er meget glædeligt, at vi nu er kommet så langt, at vi skal have et borgermøde om havneudvidelsen og en fordebat. Dermed er vi kommet et skridt nærmere en udvidelse, som kan få stor betydning for Hirtshals, Hjørring Kommune og hele Nordjylland. Jeg vil gerne opfordre alle til at komme med deres input og vise engagement under fordebatten og på borgermødet, for vi ønsker en grundig og seriøs debat om projektet,” siger Per Holm Nørgaard.

På borgermødet vil han fortælle om behovet for at udvide Hirtshals Havn, og Hjørring Kommune vil orientere om planprocessen.

Byrådet har tidligere været på besøg på Hirtshals Havn, og Per Holm Nørgaard har orienteret politikerne om de ambitiøse planer, som havnen har. Byrådsmedlemmerne har været meget interesserede i at høre om de muligheder, som havneudvidelsen giver.

“Jeg fornemmer, at der er solid politisk opbakning til udvidelsen. Hvis vi får grønt lys fra byrådet til at gå i gang med udvidelsen, betyder det, at forholdene for eksisterende og kommende virksomheder forbedres betydeligt. Vi får mulighed for at skabe en indsejling i særklasse og dermed bedre besejlingsforhold af Hirtshals Havn,” lyder det fra Per Holm Nørgaard.

Den ambitiøse plan for havneudvidelsen skal styrke mulighederne for vækst og dermed flere arbejdspladser på havnen. Havneudvidelsen omfatter blandt andet en ny indsejling og et ydre forhavnsbassin, som gør det muligt for større skibe at anløbe Hirtshals Havn. Derudover bliver laste- og lossemulighederne forbedret med flere kajmeter, det bliver lettere for skibe at manøvrere i havnen, og der bliver etableret større opmarch- og erhvervsarealer.

“En udvidelse vil føre til, at det bliver mere attraktivt at benytte Hirtshals Havn. Vi kan overbevise flere erhvervsdrivende om, at de skal drive virksomhed på havnen, og de virksomheder, der allerede er på havnen, får også bedre muligheder. Det bliver for eksempel lettere for rederierne og hele transportsektoren at planlægge logistik- og distributionsløsninger,” siger Per Holm Nørgaard.

Efter de fire ugers fordebat og borgermødet vil planprocessen strække sig over flere måneder, da der blandt andet skal udarbejdes miljøkonsekvensvurdering, kommuneplantillæg og lokalplanforslag. I en otte ugers høringsperiode kan blandt andet borgere og interesseorganisationer fremsætte deres bemærkninger om havneudvidelsen. Når Trafikstyrelsen har givet tilladelse til havneudvidelsen, kan politikerne i Hjørring Byråd godkende plangrundlaget endeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler