Vestjysk producent i bekneb – Alle børsteorme er døde

Foto: Sippakorn Yamkasikorn / Unsplash

Høj varme i Nordeuropa har slået alle børsteorme ihjel, og det giver store udfordringer for A/S Kott Hvide Sande med sæsonen for fladfisk lige om hjørnet.

Publisert Sist oppdatert

På grund af den høje varme, har der været et stort spild og dødelighed for farmene i Nordeuropa, det er desværre endt ud i at alle børsteorme er døde. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra ormeproducenten A/S Kott Hvide Sande.

Samtidig giver de mange døde orme store udforinger for virksomheden i de næste 8 uger, da det nye opdræt ikke er muligt at fodre op, fordi gennemsnitstemperaturen fortsat er for høj til at børsteormene vil spise.

For A/S Kott Hvide Sande sker massedøden på det værst tænkelige tidspunkt, da sæson for fladfisk er lige om hjørnet, og der kan gå op til 2 måneder før nye orme er blevet fodret op.

“Det er det værst tænkelige scenarie. Men som det ser ud nu, skulle temperaturen lige så stille begynde at falde, og med lidt held, kan vi allerede levere børsteorme igen om 4-5 uger,” siger Osvald Kott fra A/S Kott Hvide Sande.

Powered by Labrador CMS