Forskning slår fast – MSC-mærkede fiskerier er sundere

Arkivfoto: MSC
Arkivfoto: MSC

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Ny omfattende forskning viser, at de fiskebestande, der fiskes af MSC-certificerede fiskerier, er mere rigelige og fiskes mere bæredygtigt over tid sammenlignet med ikke-certificerede fiskerier.

Det videnskabelige tidsskrift Frontiers in Marine Science har offentliggjort en analyse, der sammenligner bestande, der fiskes af MSC-certificerede fiskerier og de, der fiskes uden MSC-certificering.

Analysen dækker en bred vifte af arter; herunder tun og små pelagiske arter som sild. Sammenligningen omfatter flere geografiske områder på øst- og vestkysten af USA, Canada, Japan, Stillehavet, det sydlige Afrika og Atlanterhavet.

Mens overfiskeri fortsætter med at stige globalt, hvor mere end en tredjedel – i alt 35 procent – af verdens fiskebestande er overfisket, viser analysen, at bæredygtigt forvaltede fiskerier imødegår denne udfordring, ligesom de er mere produktive i det lange løb og dermed sikrer en vigtig kilde til proteinrige fødevarer til planetens voksende befolkning.

Forskningen sammenligner offentlige data om 80 MSC-certificerede fiskebestande og 90 bestande, hvor fiskeriet mangler MSC-certificering. Analysen viser, at fisk, der er certificeret i henhold til MSC’s globale standard for bæredygtigt fiskeri, mere konsekvent fiskes inden for bæredygtige grænser.

“Denne forskning viser, at når fiskerier arbejder efter bedste praksis inden for fiskeriforvaltning – som det er krævet i MSC-fiskeristandarder – kan det give bæredygtige resultater. At fremskyndefremskridtene mod at tackle overfiskeri er fortsat en presserende prioritet globalt set. Vi ved, hvordan vi løser dette problem,” siger programdirektør for Skandinavien og Østersøregionen MSC, Linnéa Engström.

Undersøgelsen har anvendt uafhængige, offentligt tilgængelige data og omfatter den største sammenligning af MSC-certificerede fisk og ikke-MSC-certificerede fisk til dato.

MSC-programmet omfatter en række kontroller for at sikre, at fiskeriet fortsætter med at fungere bæredygtigt efter certificering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
Scanel
Orskov Group køber sig ind i Scanel - Her er den nye ejerkreds

Relaterede artikler