Video: Femern A/S sætter fokus på faldulykker

Video: Femern A/S sætter fokus på faldulykker

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Billede 3-5
Faldende priser men større mængder fisk på Hanstholm Fiskeauktion
Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
torsk-i-kasser
Straksregulering om forhøjelse af MAF-rationen for torsk i Nordsøen
Byråd godkender planer om Aarhus Havn som aktieselskab
Byråd godkender planer om Aarhus Havn som aktieselskab

Video: Femern A/S sætter fokus på faldulykker

Sikkerheden for alle, der arbejder på Femern Bælt-projektet, er højt på dagsordenen både hos bygherren Femern A/S og entreprenørkonsortierne Femern Link Contractors og Fehmarn Belt Contractors.

Ved hjælp af målrettede undervisning og kampagner, vil Femern A/S i samarbejde med hovedentreprenørerne på tunnel-projektet skabe én af Danmark og Tysklands sikreste arbejdspladser.

Som en del af sikkerhedsinitiativet ‘Target Zero – a State of Mind’ har Femern A/S og entreprenørerne FLC og FBC gennemført den anden i en serie af kampagner, der underviser medarbejderne på nogle af de vigtigste sikkerhedsaspekter på en byggepladsen. Den første kampagne satte fokus på sikkerhed ved kørende og gående trafik på byggepladsen. Denne gang var emnet “Fald fra lav højde”. Tal viser, at 7 ud af 10 ulykker ved arbejde i højden sker ved fald fra lav højde.

Det skyldes, at man ofte er mere opmærksom på risici for at falde, når man arbejder højt oppe. Målet med kampagnen er at øge sikkerhedsbevidstheden, forbedre arbejdernes evne til at genkende farer, så de passer på sig selv og sikkerhedskulturen på Femern-projektet forbedres.

I forbindelse med kampagnen er fire sikkerhedsevents blevet gennemført nær byggepladsen med omkring 800 deltagere fra bygherren og entreprenørens medarbejdere.

”Kampagnen har været en stor succes, og vi er rigtig glade for den interesse og engagement, som indsatsen er blevet mødt med. Sikkerheden har højeste prioritet både hos os som bygherre og hos entreprenørerne, så det giver god mening at lave fælles indsatser – særligt, når tilbagemeldingerne fra deltagerne har været så positive,” lyder det fra arbejdsmiljøchef i Femern A/S, Anne Sofia Lønvig.

I de seneste to år siden projektet begyndte, har Femern-projektets ulykkesfrekvens været op 2,7. Det vil sige 2,7 ulykker per 1 million arbejdstimer. Til sammenligning var bygge- og anlægsbranchens ulykkesfrekvens for arbejdsulykker med fravær i 2020 registreret til 24,5 for alle medarbejdere.

”Når vi sammenligner os med branchen, så har vi rigtig flotte tal, men det må aldrig blive en sovepude. En god sikkerhedskultur kommer ikke af sig selv, og det kræver konstant opmærksomhed og uddannelse at nå vores mål om at blive én af Danmark og Tysklands sikreste arbejdspladser. Én arbejdsulykke er én for meget, og det er derfor, vores sikkerhedsindsats hedder ‘Target Zero – a State of Mind’,” siger Anne Sofia Lønvig.

Sikkerhedskampagnen vil også gennemført på den tyske side i slutning af 2022.

The post Video: Femern A/S sætter fokus på faldulykker first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
fisk
Øresund overrasker - Torsken i unik fremgang
Billede 3-5
Faldende priser men større mængder fisk på Hanstholm Fiskeauktion
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Rødspætte fangst
Ansøgningsrunde om fiskeri af fladfisk i Tyskland er nu åben

Relaterede artikler