Borgerdialog om Lynetteholm skydes i gang

Borgerdialog om Lynetteholm skydes i gang

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Foto- Peter Bondo
Iltsvind bliver mere og mere udbredt i de indre danske farvande
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer
Flotte billeder: Returtransport af 653 tons hydraulisk hammer

Borgerdialog om Lynetteholm skydes i gang

Københavns Kommune inviterer til borgerdialog om Lynetteholm, hvor københavnerne kan komme med input og idéer til den videre udvikling af den nye bydel.

Hvad er vigtigt, når Lynetteholm skal udvikles med alt fra boliger og grønne områder til cykelstier? Og hvad kan vi lære af de seneste 20 års byudvikling i København, når Lynetteholm skal udvikles?

Københavnerne skal inddrages, når Lynetteholm skal udvikles. Derfor skyder Københavns Kommune en ny borgerdialog i gang, der har til formål at samle idéer og input gennem en række aktiviteter og events. Tanker og tilbagemeldinger fra dialogen med københavnerne samles herefter i en grønbog, som bliver lagt frem til politisk drøftelse i Borgerrepræsentationen.

”Lynetteholm er et stort projekt. Derfor har der også helt forståeligt været meget diskussion om projektet. Vi skal udvikle byen sammen, og jeg mener, at der er behov for, at vi genstarter samtalen om Lynetteholm med et langt større fokus på borgerinddragelse og dialog. Det skylder vi hinanden. Derfor skyder Københavns Kommune nu en borgerdialog i gang, hvor vi tager rundt i alle bydelene for at få input og idéer til, hvordan den nye bydel skal indrettes,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsætter:

”Jeg mener, at Lynetteholm grundlæggende er et godt projekt. København og hovedstadsområdet skal stormflodssikres, og det eneste, der i dag stiger hurtigere end vandet i havet, er boligpriserne i byen. Jeg håber, at rigtig mange københavnere har lyst til at deltage i samtalen og bidrage til den videre udvikling af en fælles, grøn og bæredygtig ny bydel i København.”

Startskuddet til borgerdialogen går den 15. september 2022, hvor du kan deltage i Åbent Værksted om Lynetteholm. Herefter har du gennem en række aktiviteter mulighed for at give din mening og input til kende ved pop-up-dialog og events rundt i alle Københavns 12 bydele. Det vil være alt fra middagsarrangementer i folkekøkkener rundt i byen, hvor du får mulighed for at diskutere projektet med din sidemand, pop-up-dialog på gadeplan, online spørgeskemaundersøgelse til inddragelse af skoleklasser.

Åbent Værksted er et åbent hus-arrangement, hvor københavnere i alle aldre kan give deres input og idéer videre og få mulighed for at stille spørgsmål til fageksperter fra Københavns Kommune, By & Havn, Metroselskabet og Sund & Bælt. Der vil være visionsværksted for børn og voksne, hvor man med ord, stemningskort eller tegninger kan fortælle, hvad der er vigtigt, når Lynetteholm skal indrettes med boliger, erhverv, grønne områder, kultur- og fritidsaktiviteter mv. Der vil være 100 gratis madbilletter til de første besøgende.

Ved borgermødet den 29. september kan du få information om den Strategiske Miljøvurdering af planen for byudvikling og infrastruktur til Østhavnen, herunder Lynetteholm. Her vil fageksperter give information om høringen, og du kan stille spørgsmål til hovedkonklusionerne i planen.

The post Borgerdialog om Lynetteholm skydes i gang first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Brasen og skaller er nogle af de fisk, der skal fiskes op af Snesere Sø for at skabe en bedre biodiversitet og et bedre vandmiljø i søen
Stor dansk sø skal restaureres - Fisk ender som krokodillefoder
Arkivfoto Horsens Havn
Fisk gispede efter luft - Østjysk havn ramt af stort kemikalieudslip
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles

Relaterede artikler