Fragtskibe i kollision – Syv søfolk reddet ved stor aktion i Nordsøen

Fragtskibe i kollision – Syv søfolk reddet ved stor aktion i Nordsøen

Syv søfolk er fredag morgen blevet reddet i land efter en kollision mellem to fragtskibe godt 20 sømil ud for Ringkøbing. Det ene skib tager vand ind.

Publisert Sist oppdatert
Fragtskibe i kollision – Syv søfolk reddet ved stor aktion i Nordsøen

To fragtskibe er tidligt fredag morgen kollideret i Nordsøen 20 sømil vest for Ringkøbing. Det oplyser Forsvaret på det sociale medie Twitter.

Det ene skib – en coaster ved navn Helge, som sejler under hollandsk flag – begyndte at tage vand ind oven på sammenstødet, og flere civile skibe, tre redningsstationer og to helikoptere fra Forsvaret blev sendt afsted som assistance.

I alt syv besætningsmedlemmer fra Helge blev samlet op af Forsvarets helokoptere, og de er efterfølgende blevet fløjet til havnen i Esbjerg. Kun skibets kaptajn er blevet kørt til sygehuset med snitsår fra glasskår.

På grund af hårdt vej med fire-fem meter høje bølger og hård kuling har Forsvaret meddelt, at der ikke er mulighed for at redde det lille fragtskib i land, hvorfor det fortsat er ved at synke.

Det andet fragtskib, som sejler under Bahamas flag, har ifølge Forsvaret ikke fået skader ved kollisionen.

De 7 personer fra den synkende coaster ud for Ringkøbing er reddet i land med helikopter fra @forsvaretdk. Redningsoperationen afsluttes. #dkforsvar #værdatkæmpefor

— Forsvaret (@forsvaretdk) September 9, 2022

The post Fragtskibe i kollision – Syv søfolk reddet ved stor aktion i Nordsøen first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS