Se billederne: Her læsses skib med danske kampvogne

Se billederne: Her læsses skib med danske kampvogne

14 danske Leopard 2A7 kampvogne er fredag blevet læsset ombord på et skib, som nu fragter det til Estland fra Fredericia Havn.

Publisert Sist oppdatert
Se billederne: Her læsses skib med danske kampvogne

Forsvarsminister Morten Bødskov og Generalmajor Gunnar Arpe Hansen, chef for Hærkommandoen, har fredag overværet lastningen af danske kampvogne, som bliver udskibet fra Fredericia Havn til Estland.

I alt 14 af Danmarks opgraderede kampvogne – de såkaldte Leopard 2A7 – og andet materiel er i løbet af ugen blevet samlet på havnens arealer.

Det næste halve år skal kampvognene og deres besætning fra 2. kampvognseskadron fra I panserbataljon være udstationeret i Tapa i Estland, hvor de skal indgå i NATOs enhanced Forward Presence-mission.

Selve udsendelse af kampvognene har være planlagt længe og skal demonstrere alliancesolidaritet med Danmarks allierede i de baltiske lande og Polen. Dermed bidrager Danmark til en afskrækkelses- og forsvarsprofil og styrker NATO’s mulighed for at reagere hurtigt, hvis en konflikteskalering måtte opstå.

Det danske bidrag med 14 kampvogne og omkring 160 soldater skal indgå i den britisk-ledede bataljonskampgruppe på Tapa Army base i Estland, hvor de er underlagt 1. estiske brigade.

The post Se billederne: Her læsses skib med danske kampvogne first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS