Krydstogtskibe giver Rønne Havn vokseværk

Krydstogtskibe giver Rønne Havn vokseværk

Bornholm trækker krydstogtskibe til som aldrig før, og i Rønne Havn har man i år været nødt til at afvise krydstogtskibe på grund af kapacitetsmangel. Nu planlægger havnen at udvide.

Publisert Sist oppdatert
Krydstogtskibe giver Rønne Havn vokseværk

Danmarks solskinsø mod øst er blevet en populær destination for de mange krydstogtskibe, der hvert år lægger vejen forbi Østersøen. Det mærker man blandt andet på havnen i Rønne, hvor man i år har været nødt til at afvise skibe af den simple grund, at der ikke er kapacitet til at tage imod alle dem, der ønsker at anløbe.

“Vi ser i år flere forskellige krydstogtrederier, der booker Rønne og Bornholm som destination, når de planlægger rejser og udskifter nogle havne i Østersøen,” fortæller administrerende direktør i Rønne Havn A/S, Lars Nordahl Lemvigh.

Der er flere grunde til, at havnen er kommet på flere rederiers radar. En af dem er de internationale sanktioner, som aktuelt har gjort, at ingen skibe anlægger russiske havne som konsekvens af landets invasion af Ukraine. Det betyder blandt andet, at de mange skibe, der normalt gør holdt i Skt. Petersborg, må omlægge deres ruter, og her står Bornholm højt på ønskelisten…

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet MaritimeDirect. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

The post Krydstogtskibe giver Rønne Havn vokseværk first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS