Se billederne: Kæmpe elementer imponerede byggepladsgæster

Se billederne: Kæmpe elementer imponerede byggepladsgæster

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Danske fiskere får bedre arbejdsforhold
Flere millioner til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles
Foto Hempel AS
Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighed
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge
Smuk video: Kom helt tæt på Danmarks nye hurtigfærge

Se billederne: Kæmpe elementer imponerede byggepladsgæster

Omkring 1500 personer i alle aldre trodsede blæst og regn og fik sig en helt særlig oplevelse, da der søndag blev afholdt Åbent Hus på byggepladsen til den ny Storstrømsbro.

Søndag inviterede Vejdirektoratet sammen med broentreprenøren SBJV, Dansk Natursten og Vordingborg Havn, som også holder til på Masnedø, interesserede indenfor på havnens og brobyggepladsens område.

Vejdirektoratets projektchef Niels Gottlieb kunne efter de fem timers åbningstid konstatere, at omkring 1500 gæster havde lagt vejen forbi brobyggepladsen.

”Vi havde dagen igennem en rigtig god snak med gæsterne, som var meget interesserede i at høre både om, hvordan broen og elementerne bliver til. Mange af dem passerer jo området jævnligt, og de var glade for at få et kig ind i de omgivelser, de ellers kun kan se på afstand. Mange af de besøgende var specielt imponerede af de 4.000 tons tunge brodragere,” siger Niels Gottlieb.

Vejdirektoratet og SBJV havde tilrettelagt en rute, som førte gæsterne gennem byggepladsområdet på Masnedø, hvor de store elementer til broen bliver fremstiller. Rundt om på ruten var der stillet tavler op med information om arbejdsprocesserne, og samtidig var der posteret medarbejdere med faglig indsigt i projektet, som var klar til at fortælle og svare på spørgsmål.

Allerede en time før arrangementet åbnede, begyndte de første borgere at dukke op, og selv om dagen bød på flere regnbyger blev der ved med at komme gæster til kort før arrangementet sluttede.

Ud over byggepladsen havde de besøgende mulighed for at kigge indenfor i Storstrømsbroens Besøgscenter, se arbejdet med udvidelsen af havnen eller lægge vejen forbi flere af virksomhederne på Vordingborg Havn. Her kunne de blandt andet se, hvordan Dansk Natursten arbejder med nogle af de materialer som blandt andet bruges til byggeriet af Storstrømsbroen.

Vejdirektoratet havde også opsat et telt, hvor de mindste kunne underholde sig med at bygge broer i Lego og tegne forslag til skilte til den kommende bro. Her kunne man også søge ly og nyde en kop kaffe eller en hotdog.

De store elementer på byggepladsen imponerede de besøgende. Foto: Vejdirektoratet
Yderst på byggepladsruten lå den store røde flydekran, som bliver brugt til at sænke bropillefundamenterne på Storstrømmen. Foto: Vejdirektoratet
Projektchef Niels Gottlieb var en af dem, der stod på ruten rundt på byggepladsen. Foto: Vejdirektoratet
Byggepladsruten gik blandt andet igennem den store hal 2, hvor brodragerne til projektet bliver fremstillet. Foto: Vejdirektoratet

The post Se billederne: Kæmpe elementer imponerede byggepladsgæster first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

DCIM100MEDIADJI_0651
Kæmpe fald - Prisen på hummer styrtdykker i Sverige
Fisketrawler
Tre ud af fire vil have forbud mod bundtrawl i beskyttet hav
Nordwind
Se billederne: Krigsfiskekutter på værft i Hvide Sande
Spildevand i Agersø Sund
Føler sig overset - Fiskere har kæmperegninger og får ingen hjælp
Scanel
Orskov Group køber sig ind i Scanel - Her er den nye ejerkreds

Relaterede artikler