Ny opgørelse er ude – Her er verdens største containerhavn

Ny opgørelse er ude – Her er verdens største containerhavn

I årets første seks måneder kan Shanghai atter bryste sig af titlen som verdens største containerhavn. Det viser en nyligt opdateret opgørelse.

Publisert Sist oppdatert
Ny opgørelse er ude – Her er verdens største containerhavn

Trods en tilbagegang på 1,8 procent i mængden af håndterede containere i forhold til sidste år, så kan Shanghai nok engang kalde sig for verdens største containerhavn. Det viser en halvårsopgørelse fra analysehuset Alphaliner over de håndterede containervolumener i TEU i verdens 20 største containerhavne.

Den kinesiske storhavn topper listen foran Singapore, som ligeledes måtte notere en tilbagegang på 1,7 procent i mængden af håndterede godsmængder i årets første seks måneder, i forhold til samme tid sidste år.

Fremgang var der til gengæld i kinesiske Ningbo-Zhoushan, som øgede mængden af hånterede TEU med 8,8 procent. Det placerer containerhavnen som den tredje største i verden.

Halvårsopgørelsen fra Alphaliner viser, at verdens 20 største containerhavnene i alt har håndteret 194,8 millioner TEU i årets første seks måneder. Det er en stigning på 1,1 procent i forhold til samme periode i 2021.

The post Ny opgørelse er ude – Her er verdens største containerhavn first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS