Nu begynder renoveringen af Langeliniekaj

Nu begynder renoveringen af Langeliniekaj

Siden 1935 har Langelinie været et af Københavns mest populære udflugtsmål, men årene har sat sine tydelige spor på den gamle anløbskaj, som derfor nu får en totalrenovering.

Publisert Sist oppdatert
Nu begynder renoveringen af Langeliniekaj

Langelinie har i generationer haft en helt særlig tiltrækningskraft på københavnere, besøgende og turister, der glædeligt besøger den ikoniske strækning, som huser den Lille Havfrue og lægger asfalt til krydstogtskibes anløber i massevis. Men de mange år har slidt på de gamle konstruktioner, og derfor får den gamle anløbskaj nu en gennemgribende renovering. Det oplyser havneselskabet By & Havn.

Arbejdet begynder den 3. oktober, når krydstogtsæsonen slutter, og løber frem mod udgangen af 2024.

“I By & Havn varetager vi driften af havnen og det betyder også, at vi vedligeholder mange kajer og bolværker. Og denne gang er vi nået til Langelinie, som både er et ikonisk sted for københavnerne, og er det første sted mange turister besøger, når de ankommer til byen. Derfor skal den tage sig flot ud, og det kræver, at den holdes vedlige og renoveres,” siger administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Det store renoveringsarbejde er inddelt i to etaper for at tage hensyn til de aktiviteter, der dagligt foregår på og langs Langelinie. Det betyder, at den sydlige del af Langeliniekaj er åben og tilgængelig for et krydstogtskib, når arbejdet på den nordlige del af Langeliniekaj begynder og omvendt, når arbejdet på den sydlige del begynder i efteråret 2023. Begge etaper er planlagt til at tage cirka et år hver, og det forventes at renoveringen er endeligt afsluttet ved udgangen af 2024.

Efter endt renovering vil Langelinie efter planen ligne sig selv, da man planlægger at genopbygge den oprindelige front, ligesom den oprindelige granit genbruges.

The post Nu begynder renoveringen af Langeliniekaj first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS