Dobbelt ministerbesøg på Kalundborg Havn

Dobbelt ministerbesøg på Kalundborg Havn

Kalundborg Havn havde i starten af ugen besøg af både transportminister Trine Bramsen og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek.

Publisert Sist oppdatert
Dobbelt ministerbesøg på Kalundborg Havn

Der var tid til både en rundvisning på havnen, og ikke mindst en god snak om både grøn omstilling og Kalundborg Havns position som Sjællands dybvandshavn, da transportminister Trine Bramsen og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek mandag morgen gæstede den vestsjællandske havn.

De to ministre og deres medfølgende embedsmænd mødtes med havnedirektør Bent Rasmussen og havnebestyrelsesformand Jesper Wienmann Hansen samt MolsLinjens operationelle chef Hans-Henrik Simonsen, inden de fik en rundvisning på havnen i minibus, hvor ministrene ud over at se de store industrivirksomheder, som Kalundborg huser, også fik lov at se den nye Vesthavn.

Netop Vesthavnen huser både en containerterminal, ligesom den lægger kaj til blandt andet anløb af krydstogtskibe.

Under fremvisningen drøftedes blandt andet den grønne omstilling, hvor Bent Rasmussen fortalte om Kalundborg Havns tiltag til tre konkrete projekter, som skal styrke havnens bæredygtighed. Det drejer sig om landstrøm til skibe, der ligger i længere tid i Østhavnen, ombygning af to Gottwald-kraner, så de kan køre på el i stedet for diesel, samt forlængelse af kajen på Ny Vesthavn.

Bent Rasmussen forklarede i den forbindelse, at Kalundborg Havn har en unik position på Sjælland, fordi det giver den laveste samlede CO2-udledning, hvis Kalundborg Havn anvendes som ind- og udskibningshavn for det sjællandske containermarked.

Turens sidste stop var Molslinjens færgeterminal, hvor operationel chef Hans-Henrik Simonsen orienterede om færgeterminalen og om indsættelse af en ny el-dreven færge på ruten Kalundborg – Samsø. Den nye elfærge skal indsættes på ruten i januar 2025.

The post Dobbelt ministerbesøg på Kalundborg Havn first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS