Åbner i 2024 – Nu får København ny containerterminal

Åbner i 2024 – Nu får København ny containerterminal

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Rødspætte fangst
Ansøgningsrunde om fiskeri af fladfisk i Tyskland er nu åben
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Foto Hirtshals Havn
Hirtshals Havn styrker sin position som knudepunkt for lakseindustrien
gitte henning ny
Kæmpe formuer - Her er landets rigeste fiskere

Åbner i 2024 – Nu får København ny containerterminal

I 2024 får hovedstaden langt om længe sin nye containerterminal, som bliver placeret i Ydre Nordhavn.

I fremtiden vil varer fra hele verden blive leveret direkte til københavnerne igennem moderne og bæredygtige faciliteter, når den nye containerterminal i Ydre Nordhavn åbner i 2024.

Det vil være et byggeri, der betyder, at varer og gods fortsat kan leveres bæredygtigt direkte til centrum af København, så man slipper for lang vejtransport og samtidig vil det betyde, at den nuværende containerterminal flytter, så området ved Levantkaj kan blive til nye boliger, rekreative områder og flere arbejdspladser.

Den nye containerterminal bliver placeret på den yderste spids af Nordhavn med direkte adgang til Øresund. På den 550 meter lange kaj, vil den i alt 133.000 kvadratmeter store og 800 millioner kroner dyre containerterminal vil containerterminalen kunne fortsætte Københavns lange og stolte historie som erhvervshavn, hvor varer og gods kan blive så tæt på byens borgere som muligt.

“Den nye containerterminal er en rigtig god nyhed for København. Ved at flytte terminalen til Ydre Nordhavn, kan vi komme videre med byudviklingen af Levantkaj og Sundmolen og skabe plads til almene boliger, der er til at betale. En stor, ny park og Nordhavns første folkeskole. Det er i sig selv rigtig gode ting, og det bidrager til, at København bliver mere fælles, mere lige og mere grøn. Mere end to tredjedele af alle varer, der leveres i København, har destination i hovedstaden. Ved at fastholde terminalen i Københavns Havn sparer vi CO2 på transport på land – fra kaj til kunde i københavnsområdet, og fastholder vores historiske position som aktiv erhvervshavn,” siger overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det er By & Havn, der står for projektet, og containerterminalen skal ligge i det område, hvor havneselskabet i de sidste 10 år har givet mulighed for, at primært københavnske byggerier har kunnet aflevere jord, så det kan blive genbrugt som areal til ny byudvikling.

“Det er jo i virkeligheden en bæredygtig succeshistorie, vi ser her i Ydre Nordhavn. I de sidste 10 har vi genbrugt jorden til at skabe mere plads til københavnerne og nu kan vi så endelig tilbyde københavnerne en ny og topmoderne containerterminal på noget af arealet og lige ved siden af en 28 hektar park, som kan bruges til rekreative formål for alle københavnere. Derudover vil flytningen af den nuværende containerterminal betyde, at beboerne i indre Nordhavn slipper for støj, os og larm. I stedet kommer der nu en skole, flere boliger, arbejdspladser og fodboldbaner,” lyder det fra administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Læs også: Pris og vanddybde – Her er fakta om Københavns ny containerterminal

75 procent af den danske import går igennem de danske havne, og i forbindelse med byggeriet etableres der også et stort distributionscenter, hvor målet er at få en løsning hvor containerne kan pakkes ud, og køres direkte til kunderne i stedet for først at skulle fragtes andre steder hen til udpakning.

The post Åbner i 2024 – Nu får København ny containerterminal first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Foto Forsvaret X
Sprængfarlig fangst: Fisker fangede 130 kilos dybvandsbombe
Ål
Efter kritik: Dansk supermarkedskæde dropper salg af ål
Iltsvind
Ny rapport: Iltsvind blev forværret i november
Foto Fiskeristyrelsen
Straksregulering om vilkår for fiskeri af kuller i Skagerrak og Kattegat
Foto Hirtshals Havn
Hirtshals Havn styrker sin position som knudepunkt for lakseindustrien

Relaterede artikler