Kalundborg Havn kaster sig ind i kamp om sjællandsk tværmotorvej

Kalundborg Havn kaster sig ind i kamp om sjællandsk tværmotorvej

Nu, hvor det er besluttet at udbygge rute 23 til motorvej hele vejen til Kalundborg, er næste mål at få gjort noget ved rute 22. Sådan lyder det fra Kalundborg Havn, der er gået ind i kampen om en sjællandsk tværmotorvej.

Publisert Sist oppdatert
Kalundborg Havn kaster sig ind i kamp om sjællandsk tværmotorvej

Kalundborg Havn har involveret sig i etableringen af ”Foreningen til fremme af den sjællandske tværmotorvej”, der skal forbinde Kalundborg, Slagelse og Næstved. Nu, hvor det er besluttet at udbygge rute 23 til motorvej hele vejen til Kalundborg, er næste mål at få gjort noget ved rute 22.

Og det er hårdt tiltrængt. Kødannelsen er nemlig markant på rute 22 morgen og eftermiddag, og det betyder forsinkelser for bl.a. de mange lastbiler, der skal køre til og fra Kalundborg Havn med gods. Udover at mindske omkostningerne vil etablering af en motorvej betyde et lavere CO2-aftryk, da lastbiler bruger mindre diesel her.

Kalundborg Havns havnedirektør Bent Rasmussen har derfor med Kalundborg Havns bestyrelses opbakning valgt at involvere sig i etableringen af en ny forening, der vil kæmpe for at få udbygget rute 22, så der kommer en motorvej hele vejen mellem Kalundborg, Slagelse og Næstved.

Til TV2 Øst sagde Bent Rasmussen forleden følgende:

“Vi har i dag kunnet konstatere, at vi har taget 42 procent af det sjællandske containermarked. Vi distribuerer ud til og fra hele Sjælland. Det kan vi gøre billigere på landtransporten, men ikke mindst kan vi gøre det billigere på klimaaftrykket. Det er billigere CO2-mæssigt at transportere containere fra Kalundborg Havn over Sjælland, og det vil sige, at hvis man får en motorvej, så kan vi lave et endnu flottere klimaaftryk for vores varer, der skal ind og ud af Sjælland.”

Foreningen til fremme af den sjællandske tværmotorvej mener, at etableringen af de cirka 70 kilometer motorvej vil give både vækst og arbejdspladser til lokalområdet.

En analyse fra det rådgivende ingeniørfirma Grontmij viser, at det vil skabe 2600 nye arbejdspladser. Folkene bag foreningen, som udover Kalundborg Havn består af erhvervsforeninger og virksomheder i området, mener, at det er vigtigt, at kampen bliver taget nu, hvor

Folketinget har besluttet at udbygge rute 23 til motorvej og også har besluttet at bruge penge på en forundersøgelse af en opgradering af rute 22. Opgraderingen kan enten være i form af en motorvej eller en 2+1-vej.

Forundersøgelsen ventes igangsat i 2025/26.

The post Kalundborg Havn kaster sig ind i kamp om sjællandsk tværmotorvej first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS