Fyn er fin – Pighvar er pragtfulde

Strygning af pighvar. Foto: Fjord & Bælt
Strygning af pighvar.

En målrettet indsats skal øge antallet af pighvar omkring Fyn til glæde for alle parter. For dyrelivet i havet, for fiskerne og for de, der sætter pris på fisk på tallerkenen.

Publisert

Pighvar har mange kvaliteter. Det er eksempelvis en særdeles yndet spisefisk, men den gør også masser af gavn i levende live.

“Den spiser gerne sortmundet kutling, som er en invasiv art, og som den store rovfisk, den er, hjælper den også med til at holde øvrige bestande sunde og raske ved at spise de svage individer, så det er på mange måder en interessant rovfisk,” siger biolog Ditte Bølle Jespersen fra Fjord & Bælt.

Problemet er blot, at bestanden af pighvar omkring Fyn er mindre end ønsket, men det gør Ditte Bølle Jespersen sammen med kollegerne fra Fjord & Bælt, DTU Aqua og lokale fiskere nu en indsats for at ændre.

Og heldigvis er pighvar ikke en særlig eventyrlyst en fisk, der hele tiden vil se nyt. Den er derimod temmelig stationær, så den bliver gerne i det område, hvor den nu holder til, og det gør det nemmere at gøre en lokal og fokuseret indsats frem for, hvis fisken strejfede rundt.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Powered by Labrador CMS