I dag starter ankesagen – Nu vil Henning Kjeldsen frifindes

Arkivfoto: Stefan Holmager Larsen

Henning Kjeldsen går efter frifindelse, når retssagen mod storfiskeren, der er tiltalt for snyd med fiskekvoter, i dag starter i landsretten.

Publisert Sist oppdatert

Historien om Danmarks mest omtalte fisker tager i dag hul på et nyt kapitel, når Vestre Landsret indleder ankesagen mod Henning Kjeldsen og ni andre personer, der er tiltalt for snyd med fiskekvoter.

Storfiskeren, der i december sidste år blev kendt skyldig i – via stråmænd – at have skaffet sig adgang til langt flere fiskekvoter, end loven tillader, går ind til retssagen med et krav om frifindelse.

Ved retsmødet i Byretten i Holstebro, hvor Henning Kjeldsen blev idømt en bøde på 54 millioner kroner, var hovedpersonen selv langt fra enig i den konklusion, som dommeren kom frem til. Under domsafsigelsen valgte den nordjyske fisker nemlig at rejse sig op og råbe i vrede ad dommeren.

“Der er sgu da også en, der har hjulpet mig engang,” lød det fra Henning Kjeldsen med henvisning til, at han selv har fået økonomisk hjælp til at begynde som erhvervsfisker og derfor finder det urimeligt, at han selv dømmes for at have hjulpet andre unge fiskere igang.

“Hvordan fanden kan du blive dommer!?” lød det videre fra Henning Kjeldsen, inden han forlod retssalen.

Henning Kjeldsen har siden solgt alle sine pelagiske fiskekvoter og et fiskefartøj, som var ved at blive bygget. Derudover har han forsøgt at starte et nyt fiskeimperium op i Norge, hvor landets fiskeridirektorat dog afviste at godkende en handel om køb af trawler og kvoter.

Powered by Labrador CMS