Spansk virksomhed vinder kontrakt på grøn, dansk transformerstation

Spansk virksomhed vinder kontrakt på grøn, dansk transformerstation

Femern A/S har tildelt kontrakten på en stor transformerstation, der skal forsyne Femern Bælt-tunnelen og jernbanen mellem Danmark og Tyskland samt på Lolland med grøn strøm. Kontrakten, der har en værdi på cirka 300 millioner kroner, gik til den spanske virksomhed Elecnor.

Publisert Sist oppdatert
Spansk virksomhed vinder kontrakt på grøn, dansk transformerstation

Den 18 kilometer lange Femern-tunnel med elektrisk togdrift, motorvej, udluftning og belysning kræver en konstant og sikker strømforsyning. Derfor får tunnelen sin egen, store transformerstation tæt på tunnelportalen ved Rødbyhavn.

Opgaven med at anlægge transformerstationen er i denne uge blevet tildelt den spanske virksomhed Elecnor og har en værdi på cirka 300 millioner kroner. Det oplyser Femern A/S i en pressemeddelelse.

Transformerstationen bliver et af de største anlæg af sin art i Danmark, og den skal levere strøm til Femern Bælt-tunnelens jernbane og godt 10 kilometer jernbane på Lolland samt tunnelens tekniske installationer.

Femern A/S har i kontrakten desuden stillet høje krav til energieffektivitet og har betinget sig, at transformerstationen har kapacitet til at betjene fremtidens elektriske transportformer, herunder ladestationer til elektriske køretøjer.

“Transformerstationen ved Rødbyhavn er central for driften af de elektriske systemer både i selve Femern Bælt-tunnelen og den tilhørende jernbane. Den er samtidig en vigtig del af Femern Bælt-tunnelens bidrag til den grønne omstilling af transportsektoren. Vi ser frem til at arbejde med Elecnor om et anlæg, der ikke bare skal sikre strømforsyningen, men også leve op til vores krav til, at tunneldriften vil være CO2-neutral efter åbningen i 2029,” siger teknisk direktør i Femern A/S, Jens Ole Kaslund.

Det forberedende arbejde på transformerstationen begyndte tidligere i år, og Elecnor vil begynde etableringen af selve transformerstationen i 2023.

Den færdiggøres i etaper og forventes at stå helt færdig i 2028.

The post Spansk virksomhed vinder kontrakt på grøn, dansk transformerstation first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS