Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022

Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Efter forundersøgelse: Virksomhed dropper PtX-projekt i Aabenraa
Efter forundersøgelse: Virksomhed dropper PtX-projekt i Aabenraa

Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022

Sammen med en professionel jury har PwC udnævnt direktionen i A.P. Møller – Mærsk A/S som Årets Erhvervsprofil 2022. Topledelsen i rederikoncernen med CEO Søren Skou i spidsen har gjort en tydelig positiv forskel for dansk erhvervsliv og samfundet.

For at have gjort en tydelig, positiv forskel for dansk erhvervsliv og samfundet har PwC kåret direktionen i den danske rederikoncern A.P. Møller – Mærsk som Årets Erhvervsprofil 2022.

Juryen fremhæver blandt andet i sin begrundelse, at topledelsen i koncernen er lykkes med at transformere et vidtforgrenet, men stillestående konglomerat til et globalt, integreret logistikselskab, der kan forbinde og simplificere selskabets kunders globale forsyningskæder – dør til dør.

Vejen gik gennem frasalg af gruppens energi-aktiviteter, en række store opkøb af logistik-virksomheder, en ambitiøs digital transformation og en lige så ambitiøs grøn transformation.

“En ny kultur er vokset frem, og A.P. Møller – Mærsk A/S er i dag en kilde til inspiration for dansk erhvervsliv,” siger Senior Partner og administrerende direktør i PwC, Mogens Nørgaard Mogensen, i forbindelse med udnævnelsen.

Som de første i shippingindustrien nedfældede A.P. Møller – Mærsk A/S i 2018 et mål om at blive CO2-neutral i 2050. I januar i år skar man et årti af og ændrede målsætningen til 2040, og i 2030 skal CO2-udledninger fra Mærsk-flåden være reduceret med 50 procent målt per container og udledningerne fra koncernens havne skal være reduceret med 70 procent.

“Topledelsen er garant for, at ‘man gør, hvad man siger’, og A.P. Møller – Mærsks indsats på hele klimaområdet står således meget stærkt. Direktionen i A.P. Møller – Mærsk A/S udviser lederskab med et stærkt fokus på diversitet og inklusion. Dette med en åbenhed og klare udmeldinger samt handling. Det fortjener anerkendelse,” lyder det fra Mogens Nørgaard Mogensen.

Mærsks CEO, Søren Skou, er en ærlig kommunikator og har opbygget et troværdigt personligt brand, der blandt andet er kendetegnet ved en afdæmpet, rolig stil. Han har markeret sig i den offentlige debat på relevante erhvervsemner, herunder blandt andet klimaagendaen, EU og mangfoldighed.

“A.P. Møller – Mærsk A/S har desuden kommunikeret klart og tydeligt om Ruslands krig mod Ukraine og nødvendigheden af, at virksomheder bliver målt på det, de gør. A.P. Møller – Mærsk har således lavet et total exit fra Rusland, da man ikke ønsker at støtte op om det russiske regime,” understreger Mogens Nørgaard Mogensen.

A.P. Møller – Mærsk har samtidig præsenteret det største overskud i dansk erhvervshistorie på 18 milliarder dollars efter skat for 2021 og er godt på vej i 2022 til at slå sin egen rekord efter den seneste opjustering i august.

“Topledelsen i A. P. Møller – Mærsk er fortsat i gang med at ændre landets største virksomhed gennem kulturel, digital og bæredygtig transformation. Teamet er derfor en stærk og troværdig kandidat til prisen som Årets Erhvervsprofil 2022,” slutter Mogens Nørgaard Mogensen.

The post Topledelsen i Maersk kåret som Årets Erhvervsprofil 2022 first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Tobis
Straksregulering: Ændring af vilkår for tobisfiskeri
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham

Relaterede artikler