Formand for DI Fyn Poul Strandmark, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Hans Stavnsager og administrerende direktør på Faaborg Værft A/S Jan Mortensen. Foto: DI Fyn
Formand for DI Fyn Poul Strandmark, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Hans Stavnsager og administrerende direktør på Faaborg Værft A/S Jan Mortensen. Foto: DI Fyn

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Det nye ukrainske frimærke
Ukraine lancerer frimærke med fuckfinger til russisk krigsskib
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter

Selvom en omfattende brand sidste år lagde en tredjedel af værftets bygninger i ruiner, er ordrebogen fyldt, innovationen i top og optimismen intakt. Derfor er Faaborg Værft A/S blevet hædret med DI Fyns Initiativpris 2022.

Faaborg Værft A/S har fart på. Siden værftet i 2014 leverede den første elfærge har der været rift om de bæredygtige fartøjer fra Sydfyn, og nu hjælper de med at sikre fornem hæder til værftet, der er blevet hædret med DI Fyns Initiativpris 2022.

Prisen blev overrakt fredag af DI Fyns formand Poul Strandmark ved et arrangement på virksomheden, hvor Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Stavnsager også deltog.

“Værftet er en integreret del af Faaborg. En god stabil arbejdsplads, hvor I har formået at udvikle jeres produkter hele tiden i en branche med benhård konkurrence. I har om nogen fortjent at blive fejret,” sagde Hans Stavnsager.

Faaborg Værft A/S er pioner, når det gælder nybygning af elfærger. Den første el-drevne passagerfærge blev bygget og leveret til Sverige for otte år siden, og lige nu er det store glasfiberskrog til den femte elfærge til Sverige ved at være klar.

Også de tyske kunder er trofaste. Værftet har således lige leveret kontrakt nummer 36 til de tyske myndigheder WSV, som får bygget hybriddrevne fartøjer, der bruges som arbejdsfartøjer til blant andet bugsering, slæbeindsatser samt isbrydning på de tyske floder. På dok og langs kajen ud for værftet ligger også flere af Søværnets skibe klar til at blive repareret.

“Vi er både overraskede og stolte af at modtage DI Fyns initiativpris. Den kommer som et kæmpe skulderklap oven på en kaotisk og svær tid efter branden sidste år. Ilden hærgede torsdag aften, men allerede mandag morgen var alle i gang med at reetablere det hele. Siden har vi klaret hele produktionen og reparationerne på en stærkt reduceret kapacitet i de resterende haller, som har været ret overfyldte med både maskiner, materialer og medarbejdere,” siger administrerende direktør på Faaborg Værft A/S, Jan Mortensen.

Til januar bliver der fest, når de nye moderne værksteder på brandtomten skal indvies. Her vil smedenes arbejdsmiljø og bæredygtigheden være i top med blandt andet varmepumpe, solceller på taget og ventilationssystem og kraner i loftet, som dækker alle de nye værkstedsfaciliteter.

“Faaborg Værft er et forbillede for andre virksomheder. I har præsteret et kvantespring fra de første små fiskerbåde rullede ud af værftet i starten af 70’erne til de hypermoderne el-færger og hybridfartøjer, vi ser i dag. Den produktudvikling I har præsteret har også smittet af på bundlinjen. Og med de nye faciliteter er jeg sikker på, at væksten vil fortsætte, når I kommer oven på igen efter branden,” siger DI Fyns formand Poul Strandmark.

Årets resultat var i 2021 over 10,7 millioner. Det er 2,5 gange større, end før pandemien brød ud i 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Tobis
Straksregulering: Ændring af vilkår for tobisfiskeri
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham

Relaterede artikler