Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Hyldet som ejerleder – Torben Østergaard-Nielsen modtager stor hæder
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk

Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Etableringen af det tyske vindmølleprojekt, Arcadis Ost 1, har taget et vigtigt skridt, da de første tre vindmøller er blevet udskibet fra Rønne Havn. Den første vindmølle er også netop blevet sat op på havet ud for den nordtyske ø Rügen.

Der er taget et vigtigt skridt i etableringen af vindmølleparken Arcadis Ost 1, da de første tre vindmøller er blevet udskibet fra Rønne Havn. Samtidig er den første vindmølle blevet sat op på havet ud for den nordtyske ø Rügen omkring 74 kilometer fra Bornholm.

Rønne Havn A/S fungerer som installations- og udskibningshavn for Arcadis Ost 1-projektet, der er drevet af belgiske Parkwind og med vindmøller produceret af danske Vestas.

Havvindmølleparken Arcadis Ost 1 vil kunne producere nok grøn energi til at forsyne op mod 290.000 husstande med strøm, og vindmøllerne skal opstilles på monopæle, som også blev udskibet fra Rønne Havn tidligere på året.

“Havnen og projektsitet i Rønne summer af travle mennesker fra hele verden kombineret med de lokale helte fra Bornholm. Sammen arbejder de tæt med at ændre fremtidens energiforsyning til grøn emissionsfri vedvarende energi. Jeg er glad og stolt over, at udskibningen af de første møller til Arcadis Ost er gået godt. Det sender et signal om, at vi som havn endnu engang har løftet vores primære opgave med at levere en styrket infrastruktur, der kan understøtte den grønne omstilling,” siger Chief Business Officer for Offshore i Rønne Havn A/S, Jeppe la Cour.

Arcadis Ost 1-projektet forventes afsluttet i første kvartal i 2023, og i efteråret 2023 lanceres det næste havvindprojekt, hvor Rønne Havn skal fungere som udskibningshavn. Det bliver Iberdrola-projektet Baltic Eagle, hvor der skal etableres 50 Vestas-møller.

The post Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført first appeared on Maritime Direct.

Populære denne uge

Screenshot 2023-05-31 at 19.06
FiskerBladet - Nyt magasin er på gaden
Foto Fiskeristyrelsen
Fiskerikontrollen konfiskerer over 400 ulovligt fangede torsk
Fiskekasser på Thyborøn Fiskeauktion
Bekræftet: Fiskekasserne står, hvor de plejer
Tobis
Straksregulering: Ændring af vilkår for tobisfiskeri
Blaa-blink_foto-Rigspolitiet-768x512-1
Vestjysk fisker meldt savnet - Redningshold opgiver at finde ham

Relaterede artikler